Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Singapore

„A szingapúri banán-citromban…”, ahogy a klasszikus dal szól, annyi van, ami érdemel figyelmet, és nehéz egy dologra összpontosítani. Szingapúr államnak hosszú története van, amely a volt kolónia számára nem volt könnyű. A 19. század elejéig Szingapúr a régió különféle nagyhatalmainak ellenőrzése alatt állt, majd fokozatosan a Brit Birodalom irányítása alá került, 1867-ben váltakozva kolóniájává. A második világháború a saját sorsát is módosította. ennek az országnak. Szingapúr 1965-ben kihirdette a függetlenséget, miután elhagyta Malajziát, amellyel már régóta fennálltak a történelmi kapcsolatok. A kilépés viszonylag fájdalommentes volt, mivel a kicsi szegény állam nem érdekelte a szomszédokat.
Ettől kezdve kezdődött az ország fejlődésének legérdekesebb szakasza - a Singapore Miracle. Számos rajongó, Lee Kuan Yew volt miniszterelnök vezetésével, Szingapúr stratégiájával döntött, hogy jelentős nemzetközi pénzügyi központtá váljon, és következetesen végrehajtotta azt. Mindeddig a közgazdászok és politológusok szerte a világon ezt a programot kanonikus példaként idézték a gazdaság modernizálására a „nullától hősig” elv szerint. A következetes politika kulcsfontosságú elemei a következők voltak: valóban kényelmes befektetési légkör megteremtése a nemzetközi vállalatok számára, a hagyományos korrupció felszámolása, vonzó adórendszer felállítása a nemzetközi vállalkozások számára, független bíróság létrehozása.
A kedvező tényezők között jelentős beruházások tulajdoníthatók a lakosság oktatásához, valamint a szervezett bűnözés felszámolásához. Az új évezred elejére Szingapúr a gazdasági hatékonyság és a lakosság életszínvonalának világvezetőjévé vált. Személy szerint különösen lenyűgöznek a reformok olyan elemei, mint a törvények kétértelműségeinek kiküszöbölése, az összes jogi eljárás egyszerűsítése és egy független igazságszolgáltatási rendszer létrehozása, a nemzetközi szintű ügyvédek vonzása posztjukra.

Az utazásról érdemes megemlíteni Szingapúr földrajzi és szállítási előnyeit. A Changi Nemzetközi Repülőtér Délkelet-Ázsia egyik fő repülési csomópontja, és maga is mérföldkő - gyakorlatilag sok szórakoztató város, a moziktól és az üzletektől kezdve a parkig és a masszázsszalonokig. Annak érdekében, hogy ne zavarja a vízumkérdés, Szingapúrban kb. 4 napig tartózkodhat vízum nélkül tranzit módban, egy másik országba történő átutazást követően. Néhány évvel ezelőtt odamentünk a thaiföldi utat követve, és még mindig lenyűgözött az, amit látott. Biztosak vagyunk abban, hogy az évek során Szingapúr még tovább fejlődött, és valóban újra oda akarunk menni.

Az egyik ikonikus hely a Művészeti és Tudományos Múzeum, amelyet a híres kanadai építész, Moshe Safdi irányítása alatt építettek a fő turisztikai öbölben - a Marina-öbölben. Az épület fő gondolata egy lótuszvirág, hatalmas 10 méteres szirmokkal, high-tech anyagból. A múzeum területe körülbelül 6 ezer négyzetméter, ahol a kiállítások három szinten helyezkednek el, lehetővé téve a múltbeli klasszikus művészek alkotásainak megismerését a tudomány és a technológia legújabb eredményeivel. Különösen gyönyörű a múzeum panoráma a hatalmas óriáskerék magasságáról - egy másik világhírű látványosság, amely eléri az 55 emeletes épület magasságát.

Ezen kívül van egy szálloda, amely mérföldkőnek számít Szingapúrban - Marina Bay Sands (ugyanaz a „szálloda - hajó”). Annak ellenére, hogy ez a szálloda a város legdrágábbai, érdemes bent egy nap itt maradni. Ehhez használhatja például a Hotel Scanner mashup webhelyén a szállodaár-megfigyelési lehetőséget, és kiválaszthatja a legjövedelmezőbb szállási időszakot. A legfelső szinten (amely egy gondola formájában van felépítve) különféle szórakoztatóhelyek találhatók, valamint egy panorámás medence lélegzetelállító kilátással. Korábban a szálloda vendége nélkül lehetett odajutni, de a közelmúltban, a turisták beáramlása miatt, csak a vendégek engedtek oda.

Meg kell említenem a Sentosa-szigetet is, amely Szingapúr területét alkotó több tucat sziget egyike. Tartalmaz egy Universal Studio vidámparkot, szállodákat, kaszinót, éttermeket, egy akváriumot, és egy gyönyörű tengerparttal is rendelkezik. A sziget Szingapúr fő részének szomszédságában található, és nemcsak taxival, hanem felvonóval vagy egysínű vasúttal is elérhető. Csak ezt a sok szórakoztató parkokkal rendelkező szigetet lehet felfedezni egy héten keresztül, a fővárosról nem is beszélve. Ezért ha Szingapúrban az utazók pár napig vannak átutazva, akkor még mindig érdemes megfontolni a Sentosa felé tartást, ott minden nagyon sok van.

Mint minden ázsiai nagyvárosban, Szingapúrnak is van saját bevásárlóközpontja, az Orchard Road. Van egy luxusbolt-csoport, és nem mondhatom, hogy az árak tisztességesek. Mégis érdemes meglátogatni a fényszórók és a szuper-bevásárlóközpontok környékét, ez a város szellemét is tükrözi. A turisták számára különös jelentőséggel bírnak a sétány mentén található Boat Quay és Clarke Quay területek, ahol éttermek, bárok és egyéb szórakoztatóhelyek találhatók. Természetesen sok turista van, de ez teljesen indokolt.

Még élénkebb benyomásokat szerezhet a szingapúri állatkert felkeresése. Az ott található állatokat a természetes környezethez lehető legközelebb eső környezetben tartják. És soha nem tudhatod, ki ragaszkodik hozzád a következő pillanatban.

Mivel a város modern és technológiailag fejlett, a felhőkarcolók közösek. Az éttermek és bárok gyakran a felső emeleten találhatók, és az ilyen helyek látogatása felejthetetlen benyomást kelt az elkövetkező évekre. Például meglátogattuk az Equinox éttermet, amely a Swiss Hotel toronyjában található, és az idő nagy részét a panorámaablakokból felnézett, a kilátás annyira lenyűgöző volt.

Tekintettel az egész város modern stílusára, a történelmi épületek megtalálása nem olyan egyszerű. Az egyik ilyen a gyarmati stílusban épült Fullerton szálloda, amelyet a 19. századi helyi kormányzónak neveztek el. Ennek az épületnek a helyi szabványok szerint gazdag története van (sőt még a posta is volt), és most, mint gondolnád, ez egy szálloda.

Általában véve a szingapúri oldalak listája határozatlan. Ez az állam számos modern technológiát fejlesztett ki és vezet be az élet minden területén, és az idegenforgalmi ágazat a helyi stílus lenyomatát is viseli. A turisták szórakoztatására szolgáló helyek folyamatosan bővülnek és javulnak. És ha egyszer már ott voltál, biztos lehet benne, hogy néhány év múlva biztosan lesz valami meglepő.

Hirdető:

A szingapúri nyaralás helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre.

Fedezze fel Szingapúr városát látogatása során útmutatással - excurzilla.com

 

0 Tovább

Malaysia

Hagyományunk, hogy Délkelet-Ázsiába utazzunk, megállva egy nagy regionális metropoliszban, a Langkawi-sziget felé vezető úton indultak el a „kontrasztok városából” - Kuala Lumpurból. Annyira lenyűgözve volt ez a metropolisz, hogy úgy döntöttünk, hogy hasonló kirándulásokkal más utakra indulunk ebbe a régióba. Ebben az esetben a hosszú repülést kisebb részekre osztják, az átadás időpontjában néhány nap lenyűgöző benyomásokat számít fel, és további tengerparti vakációk maradnak az út megértése érdekében, az összes benyomást elnyelve.

A Kuala Lumpur-t 1857-ben alapították a gyarmati időszakban, és jelenleg egy virágzó pénzügyi és kereskedelmi központ. Számos különféle vállalkozás működik - a gumifeldolgozás, a pálmaolaj-előállítás, az autók és az elektronika gyártása stb. - a városban és környékén. Nem meglepő, hogy a város központjában található irodákkal ellátott felhőkarcolók mellett nagy számban találhatók elektronikus eszközökkel felszerelt nagyközpontok, ahol megtalálhatók az Ázsiában készített készülékek legújabb innovációi. A város vizuális szimbóluma a Petronas Towers (Petronas - egy helyi olajipari társaság), amelyet egy fedett üveg átjáró köti össze, és itt járhat, még akkor is, ha nem Ön ennek a cégnek a alkalmazottja. Ez a társaság szomszédos egy nagy bevásárlóközponttal, étteremmel és egy szökőkutakkal ellátott parkgal egy komplexumban.

A helyi parkokról beszélve a legnagyobbat említjük meg - a Taman központi parkját, amely orchidea parkot, madárparkot, pillangóparkot és sok más szórakoztató helyszínt kínál. A külvárosban állatkert, valamint védett trópusi erdőknek a civilizáció által érintetlen részei vannak. Maga a városnak, a felhőkarcolókkal együtt, ősi épületei vannak, mint például a Nemzeti Történeti Múzeum vagy a Szent Rózsafüzér templom. A város kellemes benyomást tett ránk. Az egyetlen dolog, ami kissé rosszabbá tette a járdák hiányát néhány központi területen, de ez nem volt nagy probléma.

Langkawi - egy szigetcsoport a Malacka-szorosban, amely több nagy és sok kis szigetről áll. Langkawi fővárosa, Kuah, a szigetek legnagyobb részén található. Az éghajlat ezeken a helyeken egyenlítői, páratartalmú (hatalmas mennyiségű csapadék esik), nincs sok különbség a hőmérsékleten, így az év szinte bármikor mehet. Itt nem fog csalódni a tengerparti nyaralás - fehér puha homok, mindent eltemetnek a trópusi növényzetben, egy kényelmesen felszerelt tengerparton. A tengerpart minden bárjában megtalálható elsősegély-készletek gyógyszerkészítményekkel a medúza égésének kezelésére, ott minden ellenőrzés alatt áll.

A trópusi szigeten való tartózkodás teljes ízének felmérése érdekében egy szállodát választottunk a Berjaya Langkawi Resort dzsungelében. Területe annyira hatalmas volt, hogy elektromos autókkal kellett vezetnünk a bungalóról a recepcióra. Bár gyakran sétáltunk, mert könnyedén megismerkedhettél a helyi fauna képviselőjével. Például fekete majmok. Sokkal visszafogottabbok voltak, mint a szürke társaik, akiknek jó hírneve volt a szerencsétlen turisták merész rablóinak. Nehéz feladat a megfelelő időben elkapni egy fekete majomot a kép készítéséhez, de sikerült.

Emellett egy hatalmas monitor gyík élt a szálloda területén. Életének köszönhetően „szemetes gyíknak” neveztük, ahogyan mindig a helyi szemetes gödörbe dobta. Lassan és impozánsan mozgott, így egy kicsit ellazultunk, amikor egy jó lövést követünk. Azonban, amint kritikus távolságba jutottam hozzá, azonnal felhangzott a szuperszonikus sebesség és az irreális mozgékonyság, nehéz teste elhúzódott tőlem. Tekintettel annak méretére, már nem kerestem a találkozót vele.

A természeti parkkal és a természeti látnivalókkal szomszédos szálloda a Seven Wells vízesés, ahol a vízesés meglátogatása mellett felvonóval is lovagolhatunk, a Segway környékén pedig körbejárhatjuk a helyi ételeket és élvezhetjük a helyi ételeket. . Lehetséges volt kommunikálni a dzsungel helyi lakosaival is - szürke majmokkal, akik a figyelmeztetések ellenére nagyon barátságosan viselkedtek.

Miután elhelyeztük ezt a parkot, találtunk egy helyet a természetes vízipark közelében - a vízesés sima kőből lejutott egy természetes tálba, ahol lecsúszhatott, és élvezheti a kilátást (a vízesés meredek sziklája körültekintően vaskábelekkel volt lekerítve).

De a fő helyi jelzés a Sky Bridge volt, amely úgy tűnt, mintha a dzsungel fölött lenne, felejthetetlen utazási élményt hagyva. Különösen emlékeztünk rá arra a látogatásra, amely ezen a hídon volt a ködben. Úgy éreztem, hogy a híd csak felhőkbe zuhant.

A geopark látogatása újabb ragyogó kalandvá vált számunkra Kilim számára, ahol körbejártuk a vízen növekvő mangrove fák bozótjait. Az útmutató a pálmafákról - és a dinoszauruszok társairól - mutatott be (és megmutatta), amelyek összetételükben sok fehérjét tartalmaznak (ezért a dinoszauruszok különösen szeretik őket), és haldokláskor a sárgaréza szaga volt. Megmutatta nekünk egy „vakító fát”, amelynek levelei mérget bocsátanak ki, amely valójában vakon vakíthat valakit, ha megérinti a szemét, miután megérintette ezeket a leveleket. Meglátogattuk a denevérek barlangját is - nyilvánvaló okokból ott nem volt fénykép (az útmutató külön figyelmeztette erre a tilalomra).

Láttuk a sasok élőhelyét is - a sziget szimbólumait, és elmondták szokásaikról. Párt hoznak létre az életre, először partnerként választva egy versenyképes repülést. Tehát a sok órás túra észrevétlenül repült, és nyilvánvalóan megérte a látogatást. Úszás egy vad strandon ért véget.

A szálloda közelében volt a Telaga Bay kikötő egy jachtkikötővel és a jachtok regisztrációs pontjával. Többek között volt egy étterem, ahol esténként gyakran jártunk. Volt egy orosz étterem is, amelyet kikötött jachtok lakosai látogattak meg. Meg kell jegyeznem, hogy az öböl éttermei a külföldi turistákra irányultak, amelyek nagyon pozitív hatással voltak az ételek minőségére és a kiszolgálás szintjére.

A sziget fővárosa, Kuah város, Kuala Lumpur után nem igazán hatott bennünk. Egy meglehetősen egyszerű város, a bevásárlóközpontok, a kávézók és az utcák szerényen vannak berendezve, és nem különösebben a nemzetközi turisták igényeihez igazodnak. Vicces esemény történt a helyi parkban. Egy szökőkúttal egy mesterséges tározón mentünk és képeket készítettünk. A fajok kiválasztásakor a víz mozogni látszott, de ennek nem tulajdonítottunk jelentőséget. Tehát, rengeteg fénykép készítésével, elmozdultunk a víztől, és láttuk a hatalmas hüllő sziluettjét a dekoratív bozótosokban, amelyek alig illeszkedtek ebbe a szerény tavacskába ... Tehát szerencséseknek voltunk, hogy a vadállat kételkedett. Nos, vagy már tele volt.

Hirdető:

A nyári szünidő helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a világ legjobb strandjaira egy weboldalon.

Új város felfedezésére a látogatása során egy útmutatással, amelyet az excurzilla.com webhelyen talál

 

0 Tovább

Lisszabon

Lisszabon, Portugália fővárosa, gazdag történelemmel rendelkező város. Az ezeken a helyeken talált ősi civilizációk maradványai alapján ez a város minden esélyével korát tekintve meghaladja az összes többi európai fővárosot. A civilizált települések már a rómaiak előtt is voltak, és korszakunk kezdete óta ez a hely csak tele volt élettel. A muszlim uralom nyomot hagyott, majd a keresztes hadjárat eredményeként visszatért a keresztény életmódhoz, az oktatás, a kereskedelem és a navigáció későbbi gyors fejlődése a város építészetét is befolyásolta. Az 1755-es nagyszabású földrengés szintén jelentős hatással volt a város megjelenésére - a város nagy részét helyreállításra szorult a földrengés után, ezért a történelmi központban sok olyan épület, amely a mai napig fennmaradt, kb. ugyanakkor - a 18. század második felében. A 20. század végén Lisszabon történelmi központjának nagyszabású helyreállítása pozitív hatással volt a külföldi turisták áramlására. Általában sok fényes és látszólag összeférhetetlen részlet színes mozaikot alkotott, amelyet Lisszabonnak hívnak.

Mint általában, utazásunk a történelmi központ meglátogatásával kezdődött. A Szent György-kastély egy középkori erőd, amely a belváros felett fekszik. A muszlim uralom idején a mór emírszállás volt, míg Portugália első királya, Alphonse, és keresztesei elfogták, visszatérve a várost a keresztény uralom alá. A mór örökség azonban a mai napig Lisszabon történelmi központjában található, ezen erőd és a Tagus folyó között, még mindig Alfama néven viselve (az arab „Al-Hamma” néven).

Az erődben különösen a pávak egy állandó populációjára emlékezünk, akik mindenütt sétálnak az utcákon. A fenséges madarak kevés érdeklődést mutattak a turisták iránt, de az étel megváltoztatta a hangulatot, és úgy kezdtek viselkedni, mint a szokásos baromfi.

A sárga retro villamos Lisszabon meg nem nevezett szimbóluma. Figyelembe véve a város megkönnyebbülését, sok villamosvágány erősen lejtős, ami megkérdőjelezi, vajon ilyen nehéz járművek tudnak-e futni ezeken a síneken. Ezek a csodálatos villamosok azonban nagyszerű munkát végeznek.

A kávézók és éttermek, akárcsak minden európai városban, minden ízlésnek megfelelő ételt kínálnak, csak egy tisztázással - itt az árak alacsonyabbak, mint például a szomszédos Spanyolországban. Sokan meglátogattuk őket, és mindenhol örültek. De külön emlékezzünk egy étteremre - a Kais-re, amely a korábbi kikötői dokkokban található. A hatalmas téren egy hatalmas téren van egy nyitott terek, asztalokkal töltött magas mennyezet alatt, és közepén egyfajta felszereléssel, például oltárhoz hasonlóan. Hatalmas ablakok, régi téglafal, vintage mennyezeti fémszerkezetek - mindez a meglepően változatos menüvel és a kiváló kiszolgálással együtt felejthetetlenné tette az étterembe tett látogatást. Néhány év telt el azóta, de még mindig emlékszem rá.

A város látnivalói minden ízlés szerint megtalálhatók - ősi épületek és múzeumok, az akvárium, a parkok és még sok minden más, tehát minden turista minden bizonnyal megtalálja a saját ízlésének megfelelő szórakozást. Utazásunk magában foglalta a „palotaváros” - Sintra látogatását is. Ennek érdekében kihasználtuk a Booking Autos webhely előnyeit, amikor kiválasztottuk a legközelebbi ajánlatot autókölcsönzésre a legközelebbi ponton. Az összes szállítási probléma gyors megoldása érdekében letöltheti az automatikus foglalási alkalmazást az AppStore-ban és a GooglePlay-ban, amely lehetővé teszi egy autó valós időben történő kölcsönzését és visszaküldését, valamint a már megkötött bérleti szerződés feltételeinek megváltoztatását. egy adott utazás körülményei. A szolgáltatások árai Portugáliában meglehetősen alacsonyak, de az ajánlat-aggregátor előnyeinek kihasználásával még olcsóbbnak is bizonyult.


A Sintra 20 kilométerre fekszik Lisszabontól, és az ókori paloták elhelyezkedésének központja, amelyet érdemes felvenni az UNESCO világörökségi listájába. Itt található a Sintra Nemzeti Palota, a Pena-palota, a Mórok Vára, a Montserrat-palota, a Capuchin-kolostor, a Regaleira-palota. Nehéz Európában egy másik helyet találni, ahol a koncentráció nemcsak a közönséges látnivalókkal, hanem a teljes palotakomplexumokkal, kertekkel, parkokkal, szökőkutakkal és minden egyébvel megmarad. Kicsit sajnálom, hogy a teljes utazásból csak egy napot vettünk fel, hogy meglátogassuk Sintrát, de minden bizonnyal újra idejönünk.

A Lisszabon felé vezető úton megálltunk Európa legszélsőségesebb nyugati pontján is - Cabo da Roca. A Fokföld kb. 40 kilométerre fekszik Lisszabontól, a Sintra-Cascais Nemzeti Parkban, 140 méterrel az Atlanti-óceán szintje felett. Aligha fog sok időt eltölteni itt - hideg (erős szél), és a fényképezés kivételével nincs semmi különös teendő. Tehát sok képet készítettünk. Van egy világítótorony, posta és egy kávézó ajándékbolttal. A turistáknak, akik erre a pontra érkeznek Portugália nevezetességeinek felfedezéséhez, általában nincs szükségük másra.

Útközben végigmentünk a civilizáció valódi eredményein és az építkezésen is, amelyeken a portugáliak büszkék lehetnek - a 17 (!) Kilométer hosszú Vasco da Gama hídra. Ezt a hídot 1998-ban nyitották meg, ünnepelve annak a 500. évfordulóját, amikor a híres Vasco da Gama navigátor megnyitotta az Európából Indiába vezető tengeri útvonalat. Ez a híd egy összetett műszaki szerkezet, amely lehetővé teszi, hogy még az óceánjáró hajók számára sem korlátozza az alatta haladó Tagus folyón történő navigációt.

Nagyon pozitív benyomásaink vannak az egész utazásról, még a változó időjárási viszonyok ellenére is, amelyek ezen a téren szokásosak. Miután egyértelműen hiányzott sok más Sintra kincset, szem előtt tartjuk Portugáliát a következő utakon.

Lásd még:

A nyári szünidő helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a világ legjobb strandjaira egy weboldalon.

Új város felfedezésére a látogatása során egy útmutatással, amelyet az excurzilla.com webhelyen talál

 

0 Tovább

Cannes

Cannes a Francia Riviéra egyik leghíresebb városa, és a Provence - Alpes - Cote d’Azur régióhoz tartozik. Története még a korunk előtt kezdődik, más néven - Egitna -, és főként halászattal és a tengeri kikötő kiszolgálásával társult más régiókkal folytatott kereskedelemhez. Az AD első évezredének közepén új nevet kapott (Kanua), és a hegyen jól erődített erődnek köszönhetően az egyházi hatóságok képesek voltak ellenőrzésük alatt tartani a középkor viharos időszakaiban. . A város Provence-n kívül csak a 19. század közepéig volt ismert.
A történelmi véletlen egybeesés miatt minden megváltozott - az angol kancellárt arra kényszerítették, hogy a régióban maradjon, amelyet Cannesba költöztetése után értékelte, és ezáltal megmutatta a tendenciát más angol arisztokraták számára. Hamarosan a várost az Orosz Birodalom elitje is választotta, és ez a 19. század végéig kedvelt szabadidős hely lett. Cannes még most is megtartja az elit üdülőhely vonzerőt, annak ellenére, hogy a jelenlegi globalizációs folyamatok a régi hagyományok egyszerűsítését vonják maguk után.


A város különféle részeket foglal magában - a közismert központjától a Palais des Festivals és a Promenade de la Croisette környékén, az óvárosig, a Suquet-hegyig és a Cannes-i erődig felfelé, valamint kiterjedt lakónegyedbe, ahol viszonylag modern házak laknak. közönséges emberek által. Természetesen csak a város azon része, amely az egyik vagy a másik oldalon a Fesztiválpalotával szomszédos, érdekli a turisztikai vonzerejét.

Valójában a Cannes-i Filmfesztivál jelenleg a városban zajló legfontosabb nemzetközi esemény, amelyet világszerte több millió ember követ. A Cannes Lions kreativitás nemzetközi fesztiválja szintén világhírű eseménygé vált, bár a városban más rendezvényeket is tartanak, például a mobil kommunikációs technológiai kiállítást vagy a kereskedelmi ingatlan kiállítást. Miután sok évvel ezelőtt először járt Cannes-ban, lehetetlen elfelejteni ezt az első benyomást, amelyet élete végéig emlékezetbe ragaszkodnak, különösen olyan emberek számára, akik nem különösek a filmektől.


Maga a város, ha egy pillanatra elfelejtjük a fesztiválösszetevőt, szintén nagyon kellemes üdülőhely. Nagyon sok kávézó működik (főleg az óvárosban), éttermek, klubok és bárok, itt forr az élet.

A Carlton Hotel (ellenőrizze a Hotels Scanner árait), amely évekkel ezelőtt a város mérföldkővé vált, természetesen különös helyet foglal el a többi szálloda között. A Promenade de la Croisette területén található szálloda 1912-ben nyúlik vissza, csillagok és történelmi személyek fogadása alatt hosszú története alatt. És ha nem tud itt maradni, akkor legalább meglátogathatja annak éttermét, amelynek terasza a vízparton található.

Különös figyelmet kell fordítani a Promenade de la Croisette mentén fekvő strandra. Amellett, hogy vannak olyan luxusszállodák strandklubjai, amelyeket jelentős díjért látogasson el, a nyilvános strand nyitott része az élettel forrósol fel. A legfinomabb aranyhomok, amelyet kifejezetten e tengerpart létrehozására hoztunk létre, lehetővé teszi, hogy egész napot kényelmesen eltöltse. A homok sűrűségének és a víz sűrűségének hibás összefüggése miatt azonban túl könnyű homokot hoztak ide, és a parti sávban a helyi hullámok felejthetetlen azúrkékét mindig enyhén színű aranyszínű homok szemcsékkel festették.


Cannes-t nevezhetjük a francia riviérán lévő összes üdülőhely dinamikájának és tevékenységének fókuszává sok szempontból a tömeges nemzetközi turizmus, valamint a város igazolható imázsának köszönhetően. Ha az első benyomás lerövidít és emlékére esik egy életre, akkor az azt követő látogatások során csak erősödik. És természetesen vonzza ismét ide jönni.

1001beach.com - A világ legjobb strandjai rangsora

 

0 Tovább

Nizza

Nizza a Provence - Alpes - Cote d’Azur régióban található, és a Francia Riviéra egyik legnagyobb üdülőhelye. Most már nehéz elképzelni, hogy Nizzát a görögök alapították a Kr. E. 4. században, és a Nika - Nicaea görög istennő tiszteletére nevezték el. Abban az időben ez volt a régió legfontosabb kereskedelmi kikötője. A következő 2 évezredben Nizza története tele volt eseményekkel - földrajzi elhelyezkedése előre meghatározta a város bonyolult történelmét. Csak a 19. század közepére vált a mai közismert üdülőhelyré.

A májusi ünnepek idején a bérautóval való utazás bevált hagyománya bármely európai régióban az időjárási viszonyokhoz igazodott. Erős szél üldözött minket az egész Provence városai közötti utazás során. Gondolhatnád, mi a baj? Mintha ez csak egy szél. De ilyen körülmények között ez szinte helyi katasztrófává válhat - ilyen szél alatt lehetetlen beszélni (olyan keményen fúj a füle, hogy nem hallja meg a beszélgetőpartnert), por és homok ütött az arcára, és a térség városaiba tett látogatások kötőjelekkel zajlanak a kávézók vagy a szállodák között. Ennek eredményeként Provence több városában (például Marseille-ben) körbejártunk és Nizzába indultunk. Nice meglepően kellemes és enyhe időjárással találkozott velünk.

Nizza város teljes mértékben tükrözi történelmét - a különböző kerületeknek megvannak a sajátosságai, és nagyon különböznek egymástól. Ezúttal a Villa Victoria hotelben szálltunk meg, amelyet a Carre d’Or (Arany tér) nevű kerületben találtak. Ez a kerület a neves ősi házak több negyedében ismert, és megőrzi a régi Franciaország jellegzetességeit. Csendes zöld utcákon lakóépületek, pékségek, kávézók, néha paloták (például a Marie-Christine palota) található, és a közelben található egy királyi kert (I. Jardine Albert). Annak érdekében, hogy ebben a negyedben szállodában maradhasson, érdemes a modern szállodafoglalási technológiák összes előnyeit kihasználni - a Hotel Hunter mobilalkalmazás például segít feliratkozni a kívánt szálloda árainak frissítésére, mivel és megtalálja a lehetőséget, hogy szobát foglaljon a legolcsóbb szolgáltatóval.

A Nice Center az európai üdülőváros klasszikus központja - számos turisztikai kávézó, üzlet, étterem és egyéb turisztikai látványosság található. Például a Modern Művészeti Múzeum vagy a híres „Galeries Lafayette” bevásárlóközpont.

Érdekes tény, hogy Nizza központjában a modern villamosok számára sínek vannak, amelyek csendben mozognak és összekötik a város területeit, síkban elválasztva. Időnként nem is veszi észre a síneket - például el vannak rejtve a gyepfűbe.

Port de Nice-t a régi várostól elválasztja a Római hegy, amely szintén egy helyi jel. Lenyűgöző panorámás kilátást kínál mind az angol rakpartra, mind magára a kikötőre. Van még egy vízesés és barlangok, valamint kertek és számos szabadidős hely. Egész napot tölthetsz a hegyen.

Jó okad van arra, hogy időt töltsön el a kikötőben, annak ellenére is, hogy ott közúti javítás zajlik. Utcai kávézók és éttermek, jachtkikötő, régi épületek - mindez egyedülálló hangulatot teremt a üdülővárosban.

Nizza legérdekesebb és legvonzóbb kerülete az Óváros (Vieille Ville), amely a Római hegy és a Promenade des Anglais mellett található. E kerület fejlesztése a 15. században kezdődött, és napjainkban megőrizte a régi tengerparti város báját. Az alacsony házakkal rendelkező szűk utcákon például egy régi piac található, ahol meg lehet vásárolni provansai gyógynövényeket, friss eper, sajt, szarvasgomba és a helyi halászok reggeli fogásait.

Számos kávézó és étterem található, ahol élvezheti a helyi piac termékeiből készített ételeket. A helyi bárok késő estig tele vannak élettel, és ha visszatérnek a szállodába, érezni tudják, hogy részt vesznek ennek a csodálatos helynek a történetében. Mellesleg, érdekes megfigyelés a nizzai fagylaltról - sok kávézó kínál fagylaltot. Ez a város történelmi örökségének egy másik része - jóval azelőtt, hogy Movenpick és Baskin Robbins az iparág monopolistáivá váltak, Nizza híres volt házi készítésű fagylaltjáról, amelynek íze páratlan. A mai napig számos kávézó működik a városban, emlékeztetve a régi időkre.

És végül: Promenade des Anglais - a város fő jele. A tenger mentén 7 kilométerre húzódó sétány nem csupán a turisták, hanem a helyi lakosok vonzerő központja. Mindent megtalál, amire szükség van egy pihentető nyaraláshoz az év bármelyik szakaszában. Felszerelt strandklubok a tenger szélén, nyári kávézók, futópályák és kerékpárok, valamint padok a helyi azúrkék hullámok békés elmélkedéséhez. Azt lehet mondani, hogy a fentről minden banális, de itt érezheti a kedvteléses nyaralás régi hagyományaiban való részvétel hatását, mivel a környéket csak azért hozták létre, hogy a üdülőhelyen maradjon.

A töltés központi jelét jogosan tekintik a Negresco Hotelnek. Az 1913-ban megnyílt szállodát alapítója, Henri Negresco román vezetékneve kapta. Belsőépítménye lenyűgözi az ősi palota luxusát. A szálloda rózsaszín kupolaját fémkeret támasztja alá, amelyet kovácsoltak Gustave Eiffel műhelyében. A kupola alatt egy hatalmas csillár készül a Baccarat francia üveggyárban. A legenda szerint két csillár készült: az egyik II. Miklós császárnak, a második Henry Negresconak készült.

A ikonikus szállodában a szállás költsége tükrözi a helyi jelzésének különleges státusát. Ezért megnézheti belső tereit saját szemével, például a szálloda bárjában. Belső tere, zavartalan kiszolgálása és változatos itallistája segít benyomni a benyomást erről az emlékezetes helyről.

Hirdető:

Autókölcsönző szolgáltatás foglalása Európában.

A legjobb strandok Franciaországban

 

0 Tovább

travel-notes

blogavatar

Amateur traveller. I make travel arrangements on my own (tickets, hotels, cars, etc.). Prefer to make an individual route for each country I am visiting.

Utolsó kommentek