Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Liechtenstein

A Liechtensteini Hercegség az Alpokban található Ausztria és Svájc között, és hosszú történelmi kapcsolatokkal rendelkezik velük: Az első világháború előtt Liechtenstein szövetséges kapcsolatokban volt Ausztriával, utána pedig Svájccal. Azóta a svájci frankot elismerték hivatalos pénznemként, Svájc pedig képviseli Liechtenstein diplomáciai és konzuli érdekeit a nemzetközi kapcsolatokban.

A jogi világban ez a fejedelemség ismert preferenciális adórendszerével, különleges bizalmi struktúráival, valamint fejlett bankrendszerével. A mezőgazdaság mellett (az Alpokban!) Fejlett iparággal is rendelkezik: a fejedelemség területén precíziós műszerkészítést, optikát, vákuumtechnika, elektronikus rendszerek, mikroprocesszorok gyártását végzik. Igaz, nem mindig egyedül - a szomszédos országok számos látogatója vesz részt a produkcióban. A területi megoszlás magában foglalja Oberland (Felső-Liechtenstein) központját Vaduzban és Unterland (Alsó Liechtenstein) központját Schellenbergben.

2015-ben orvosi okokból Liechtensteint választottuk rendeltetési helyként hosszú németországi tartózkodásunk során. Miután elegendő mértékben megvizsgáltuk Münchenet és a környéket, úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk azokat a helyeket, amelyek régóta érdeklődésre számot tartanak. Ezért Liechtensteinbe mentünk. Természetesen, ha nincs üzleti cél (az ügyvédeket vonzza az üzlet itt), akkor néhány naposnál több kiadásra nincs értelme. De néhány értelmes nap eltöltése itt egy egyszerű feladat.

A különféle várak (Vaduz, Gutenberg, Vörös Ház, Schellenberg) és múzeumok (művészeti, nemzeti, nyomtatott és síléc) mellett a helyi természet különösen vonzó - alpesi rétek és hegyek, zöld erdőkkel borítva és virágos rétek.

Például, ha autóval haladunk a kanyargós úton a Három nővér hegyre, ez szép benyomást kelthet. Ez az osztrák határon lévő három csúcsú hegy Liechtenstein egyik legfontosabb természeti látványossága. Útközben az út átjárja a festői falvakat és a virágos réteket, így egyszerűen lehetetlen tartózkodni a folyamatos fényképezéstől vagy a videó felvételétől.

Ui

A nyári szünidő helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a világ legjobb strandjaira egy weboldalon.

Új város felfedezésére a látogatása során egy útmutatással, amelyet az excurzilla.com webhelyen talál.

 

0 Tovább

München és környéke

A déli Németországban, Bajorország fővárosában, Münchenben fekvő város mindig is a történelmi események vastagságában volt. Maga a név, a Wikipedia szerint, az ókori német „Munichen” -ből származik - „a szerzetesek között”. Népességét tekintve ez a harmadik város Németországban (Berlin és Hamburg után), és a kulturális összetevőn kívül egy nagy ipari központ (egyedül a BMW, sok másról nem is beszélve). Ugyancsak itt született az Oktoberfest szervezésének hagyománya, amely igazolhatóan megszerezte a világhírű hírnevet - ehhez nagyon sok sörfőzde, valamint a sör szerelmeseinek magas koncentrációja járult hozzá.
Így történt, hogy elég hosszú időt kellett Münchenben, 2015-ben orvosi ügyekben tölteni (a helyi orvosi technológiák szintén figyelmet érdemelnek). A tartózkodás diverzifikálása érdekében nemcsak magát a várost, hanem a legközelebbi (és nem így) szomszédságot is elsajátítottuk.

Maga a város különösen kényelmes a nyári időszakban (bár más évszakokban semmi rosszat nem lehet róla mondani), és a szórakozás szempontjából nagy választék van. A történelmi központ nem annyira kiterjedt, a Marienplatz körüli utcák (a központi tér az Ó- és Újvárosi csarnokokkal) és néhány további blokk, de nagyon kényelmesen felszereltek a turisták igényeihez. A német „rend” mindenben érezhető volt - az utcai tér megszervezésében, a kávézók, üzletek, parkok megválasztásában, a forgalom és a parkolás megszervezésében. Egy pillanat volt ezzel a „megrendeléssel”, amely megértésünk szerint kiderült hogy nagyon felfedő legyen.
2015 nyarán továbbra is a „régi” Münchenre néztünk klasszikus európai megértésében. Ugyanezen év őszén azonban megkezdődött a „menekültek nagyszerű áttelepítése” Németországba, és Münchenet elárasztották egy másik kultúra hordozói. Nem szeretnék belemerülni ennek a folyamatnak a politikai vagy gazdasági okaiba és következményeibe, csak a turisztikai szemmel fogom leírni a benyomásokat. Egy szép, tisztességes életet élő európai városból abban az időben telepedett hangya lett. És sajnos a másik „kultúra” hordozói abban voltak meggyőződve, hogy „kultúrájukat” mindenhova el kell ültetni, nem számít, hová érkeztek - a városban mindenütt megjelentek a törmelék, a zaj és a hulladékkeverék, és ez nagyon feltűnő volt, mert ezzel szemben a város még mindig más volt. Meglepődött a helyi hagyományok figyelmen kívül hagyása és a hajlandóság az alábbiakhoz való alkalmazkodáshoz. És még mielőtt még rezonáltabb események lennének (például a kölni „újév”).

Ugyanakkor már akkoriban egy radikális német párt keresetet indított a menekültek uralma ellen. Ugyanebben az időben és ugyanabban a központi téren a menekültvédők „elleni fellépése” fokozódott. Sőt, nem vettünk észre semmi feszültséget - az egymástól teljesen ellentétes nézetekkel rendelkező fiatal aktivistáknak a városközpontban való felhalmozódásával nem volt oka idegeskedni egy ilyen környezetben, minden civilizált és csendesen véget ért.

Münchenben meglehetősen sok múzeum található minden ízlés szerint. Különösen sok művészeti múzeum, köztük a modern (például a „Old Pinacotheque” - a város leglátogatottabb múzeuma, a reneszánsz stílusú történelmi épületben található, és még sok-sok más). Különösen lenyűgözött minket azonban a Német Múzeum, amely az egyik leghíresebb műszaki múzeum Európában a természettudományok és a technológia elkötelezettsége. Kiállításai bemutatják a 20. század szinte valamennyi fő felfedezését. A múzeum látogatása során tetszés szerint részt vehetsz a bemutatón, igazán tetszett a valódi villámok generálása, és a múlt század elejétől származó gőzkazánok expozíciója szintén lenyűgöző volt. A múzeumban található ajándékbolt is kitörölhetetlen benyomást keltett - annyi érdekes mechanizmus létezik a „csináld magad” sorozatból, hogy meg fog lepődni.

Különösen lenyűgözött minket a „bajor film” stúdióban tett turné. Amellett, hogy átjárhatunk a pavilonokon, ahol különféle filmeket készítettek (például hogy teljes méretben bejuthassanak a tengeralattjáróba), részt vehetsz egy showban is, amely bemutatja a filmek számítógépes grafikájának használatát, amikor valósidejű mozgókép kerül hozzáadásra a képhez. Láthatja azt is, hogy a német televíziós műsorokat hogyan készítik.

Természetesen béreltünk egy autót (a mashup foglalás autók segítségével) és körbejártunk. Az első dolog, amelyet a különösen napos napokon elsajátítottuk, az Ammer-tó (Ammersee). A tó partján meglehetősen kényelmes infrastruktúra biztosított a kikapcsolódáshoz - számos kávézó és bár a víz közelében van, sétálóutak azok számára, akik sétálni szeretnének a parkban, piknik és barbecue területek, valamint különféle lehetőségek vannak a tónál úszásra (beleértve egy nagy komp). A müncheni út elég közel van, és a pozitív érzelmek a természettel töltött időtöltésekből származnak - több mint elég. A hétvégét a hangulatos szállodákban is eltöltheti, hogy távol legyen a város nyüzsgésétől.
Kétségkívül úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk a Neuschwanstein mesebeli várot (először alig tudtad kihozni a nevét). Külön posztot írtam erről a csodálatos helyről, nagyon szép ott. Liechtensteinbe jutottunk, nyáron az alpesi rétek különösen festői, és megérdemelnek egy szállodai posztot. Nos, Ausztria különféle helyein jártunk, melyeket szintén jobb részletesebben leírni.

És amint München kulturális és szórakoztató részéről beszélünk, külön figyelmet kell fordítani a múzeum látogatására. Valójában a BMW (Bayerische Motoren Werke) minden bajor lényegi lényege. A márka székhelye mellett elhelyezkedő múzeum lehetőséget ad arra is, hogy kirándulást indítson a gyár szállítószalagához. Valós időben láthatja az autó teljes gyártási ciklust, kezdve a karosszéria fémlemezének lepecsételésével és a kész autó végső összeszereléséig. Túlzás nélkül csodálatos benyomást kelt! Különösen érdekes felismerni, hogy a különféle sorozatú gépek (3, 5, 7 stb.) Azonos módon és gyakorlatilag ugyanabból az alkatrészből vannak összeállítva. Magában a múzeumban nyomon lehet követni az autók fejlődését a márka alapjától a mai napig, ami érdekes táplálékot kínál a fogyasztók igényeinek és preferenciáinak megváltoztatására a márka hosszú élettartama alatt.

Ezen felül megvizsgálhatja annak jövőjét is, megismerve az új modellek prototípusait. Érdekes tény, hogy a központban, a gyárban és a múzeumban autókereskedés is található, ahol kész autót vásárolhat. Költsége azonban jelentősen (30 százalékkal) magasabb, mint ugyanazon autó esetében Oroszországban. Nagyon fontos a szállítószalag látogatásának jegyét előre jelezni - legalább két hét alatt. Ellenkező esetben csak bejuthat maga a múzeumba, és nem láthatja a legérdekesebbet.

Mivel akkoriban elég szabadidejük volt Münchenben, aktívan felfedeztük a környéket. Tehát meglátogattuk a Konigsee királyi tót (Ausztria). Ez a tó szintén egy látogatást érdemel - hegyekkel körülvéve, a bankok mentén lévő régi házakkal úgy tűnik, hogy átkerül egy másik valóságba. Kristálytiszta vízzel rendelkezik - ez volt a különös említés a kiránduláson, miközben sétahajón vitorlázott a tónál. A hajó közepén megállt, és kapitánya kijött a fedélzetről, és elkezdett fújni a csövet (helyi szokás), amellyel sok turista szórakozott.

A part mentén kiterjedt „csónak garázsok” voltak - kicsi faházak csónakokra, ilyenek itt láttuk először. A másik oldalon azonban egy kis régi település látogatása várt ránk. Ez a település múzeumként működik, ahol meglehetősen ügyesen megteremtik a lassú séták és a természettel való egyezés feltételeit, a kényelmet elfelejtve. Nehéz szavakba fogalmazni, hogy miért érdemes meglátogatni ezt a tót - olyan csodálatos (szinte meditációs) érzést kelt a mért egység és a természet között, és a környező tájak lenyűgözőek.

Mivel pedig a tavakról (és ahol nyáron máshol kellene menniük) beszélünk, külön említésre méltó a Bodeni-tó a Bodeni-tó, amelyen a különböző városok nemcsak Németországban, hanem Ausztriában találhatók. Ebben a régióban különösen emlékszem a Lindau német városba tett látogatásra. Jellemzője a kikötő csodálatos szépsége, amelynek bejáratánál két torony található. Ha mássz fel egyikükre - egy régi világítótoronyra, lélegzetelállító panoráma nyílik az egyik oldalon a kikötőre, a másik oldalon pedig a végtelen tóra. Ezenkívül maga a város tökéletesen megőrizte jellegzetes utcáit és házait, lehetővé téve sok turistának, hogy élvezze a „mézeskalács” építészetét.

Hirdető:

A nyári szünidő helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a világ legjobb strandjaira egy weboldalon.

Új város felfedezésére a látogatása során egy útmutatással, amelyet az excurzilla.com webhelyen talál

 

0 Tovább

Neuschwanstein

A Neuschwanstein kastély (Neuschwanstein - „Új Swan Cliff”) Bajorország délnyugati részén található, egy sziklán, Füssen városának közelében és ezen helyek más híres kastélyainak - Hohenschwangau közelében. És bár ezeknek a látnivalóknak megjósolhatatlan nevei vannak, ez nem csökkenti művészi értéküket.

A kastély létrehozásának története kapcsolódik II. Ludwig, a bajor király „mesebeli király” tevékenységéhez, aki Richard Wagner zeneszerző munkáját tisztelte. Korábban volt egy másik kastély is azon a helyen, ahonnan a Neuschwanstein kastély építésének megkezdésekor 1869-ben csak romok maradtak. És bár az építkezés még nem fejeződött be, a király úgy döntött, hogy 1884-ben befejezetlen kastélyba költözik. , összesen legfeljebb hat hónapig élt ott. Mivel forrásokat kölcsönöztek annak építéséhez, a „mesebeli király” halála után az örökösöknek megoldást kellett találniuk a visszafizetésükre. Ennek eredményeként döntöttek arról, hogy fizetős hozzáférést nyitnak a kastélyhoz azoknak, akik azt akarják, és a 20. század elejére az adósságot visszafizették, és a kastély, mint helyi mérföldkő, szintén jövedelmező vállalkozás lett.

Az a gondolat, hogy meglátogatjuk ezt a kastélyt, jó ideje jött nekünk, és miután hosszú ideig Münchenben tartózkodtak, végül úgy döntöttünk, hogy életre kelti azt. A szikla lábánál fekvő Füssen városa egy festői tó mellett épült, és maga is turisztikai attrakció. Mézeskalács házak, hangulatos kávézók, sétányok a tó mentén - mindez elősegíti a mesés hangulatot, mielőtt maga a kastélyba menne.

Ugyanakkor ugyanazon a helyeken található egy másik gyönyörű kastély - Hohenschwangau, de dicsősége elhalványul összehasonlítva a jelentősebb szomszédjával - Neuschwanstein kastélyával. Autóval önmagával is el lehet jutni - keskeny spirális út vezet felfelé, és mindenkit hatalmas buszok vezetnek oda, amelyek szó szerint a szakadék fölött nagy sebességgel rohannak a földre a vár bejárata közelében. Őszintén szólva, attól féltünk, hogy még arra is gondolkodunk, hogy mennek a dolgok télen, és hogy az őrült buszok idehúzzák-e a turistákat ebben az évszakban - ez az út nagyon keskeny és nagyon erős torzítású.

Nyáron jobb a jegyet a kastélyba előre vásárolni, mert van egyfajta „elektronikus sor” a belépéshez, amikor különféle időpontokban állnak rendelkezésre jegyek, és reggel megérkezve jegyet csak 15:00-kor vásároljon. Ilyen esetben van egy weboldal, ahol online lehet foglalni a belépő jegyeket - az Excurzilla.com. Találhat egy helyi gidát is, amely kirándulást készít a kiválasztott helyre. Nagyon hasznos.
Maga a kastély épületek komplexuma, helyiségeinek fő belső része az énekesek csarnoka, és maga a kastély körül épül. Wagner, a király kedvenc zeneszerzőjének alkotása visszhangzik e terem díszítéséhez - számos fali vászon Parzifal legendájának motívumait szemlélteti, amelyek inspirálták a zeneszerzőt színpadi művei készítéséhez. Kívül a kastély „mesés” díszítéssel rendelkezik, és méltó módon világszerte hírnevet szerez, mint alvó szépség kastély, és arra ösztönözte a Disney-t, hogy hozzák létre vállalati logójukat.

Hirdető:
Annak érdekében, hogy kiválassza a nyári szünidő helyét, felkeresheti a 1001beach.com webhelyet. Ott lehet a világ legjobb strandjait egy helyen találni.

 

0 Tovább

Salzburg és környéke

Salzburg (Salzburg - „Sós erőd”) egy nyugat-ausztriai város, amelynek történelmi központja az UNESCO világörökség része. A modern Salzburg helyén található település több ezer évvel ezelőtt létezett, modernebb története azonban a 7. század körül kezdődött, amikor a bajor herceg Rupert püspöknek adta át ezeket a földeket, akik itt 2 (női és férfi) kolostorot alapítottak. a mai napig fennmaradt, és a jelenlegi város alapjává vált. Azóta a város püspök (később - érsek) adminisztrációja alatt állt, és a 13. században viszonylag függetlenné vált Bajorországtól, mivel ebben az államban létezett a napóleoni háborúkig. Ezen időszak végén, 1816-ban, Salzburg Ausztria részévé vált. Mindenekelőtt a város híres ragyogó zeneszerzőjéről - Mozartról - örökségét gondosan őrzi és tárolja nemcsak a zseniális múzeumok, hanem számos kávézó és egyéb intézmény neve.

Miután Münchenben találtuk magunkat, úgy döntöttünk, hogy szabadidőnkben elsajátítja a szomszédos Ausztria legközelebbi területeit. Salzburg és München közötti utazás viszonylag hosszú, egymástól 145 km-re helyezkednek el. Természetesen Salzburgot érdemes meglátogatni nyáron. Ebből a célból bevált autóbérlési ajánlatokat gyűjtöttünk össze - a Foglalás Autókra.

Mivel nem ez volt a mi első látogatásunk a városban, úgy döntöttünk, hogy ott tartózkodásunkat egy városnéző városnéző túrával bővítjük. Általános útmutatót keresünk a világ különböző városaiban az Excurzilla.com webhelyen, amely lehetőséget kínál az elérhető túrák megismerésére és útmutatók megtalálására. Amit tettünk Salzburgban, nagyon kellemesnek találtuk. Az idegenvezető átvitt minket az óvároson, és beszélt a múlt menedzsment egyházi összetételéről, amely nyomot hagyott a modern városban. Megemlítette a város fő történelmi tájolását - a sóbányákat és az ahhoz kapcsolódó eseményeket (a fő emléktárgy még mindig különböző variációkban rózsaszínű sókristályok). Mesélt a Mirabel királyi palotájáról és kertjeiről, valamint az apátság melletti hegyi katakombákról, ahol az ősi remetelakók éltek. Általában nagyon informatív volt, és nagyon elégedettek voltunk egy útmutató kidolgozásának gondolatával, miután megkaptuk a független tanulmányi programot a következő pár napra. Meglátogattuk a „Karolino-Augusteum” helyi múzeumot is, amely tükrözi ezen területek fejlődését az ősi időktől a maiig. Például lehetőség volt egy „technológiai” hűség öv fontolgatására, vagy egy régi rendszerű lövedék látására a szakaszban - a kiállítási gyűjtemény a helyi szokások bizonyítéka is…

A kulturális események mellett Salzburg híres operafesztiváljairól. Az ott-tartózkodásunk alatt éppen áthaladt a következő színpadon, és a város egyik szabadtéri terején átmeneti standokkal rendezték a színházat, amelyen a színpadon bemutatták a klasszikus operaelőadásokat. Mivel szállodánk a tér közvetlen közelében volt, hallhattunk közismert produkciók áraira közvetlenül a szobából, kő utcákkal, és teljes örömmel vezérelve a turistákat. Ez emlékezetes pillanatot hozott létre.
Megértésünk szerint az operába való esti estélyi ruhát és minden, ami ehhez kapcsolódik - tiszteletreméltó viselkedés, a régi hagyományok tisztelgése. Az osztrákok a saját utat tettek - ők is ruhát viselnek, hogy szép megjelenésűek legyenek, csak ruháik nemzeti jelmezek. Érdekes volt látni az opera közönségét az alpesi pásztorok viseletében fűzőben, pásztorokat ruha nadrágban és tollkalapokban. De ha közelebbről megnézzük, akkor a nők drága ékszerekkel és táskákkal, cipőkkel és egyéb kiegészítőkkel összhangban álltak a kiadás hagyományos ötleteivel. Érdeklődés kedvéért a kirakatba néztünk, és meglepődtek a salzburgi népviseleti üzletek széles körű eloszlása. Sőt, sokukban az ilyen jelmezeket designer ruhák árán adták el, és a kirakataktól eltérő íjat áron lehetne összehasonlítani egy divattervező íjával (a drága üzletben a teljes ruha 3 és 3 között lehet. és 5 ezer euró). Kérdés van a nemzeti identitás kérdésében - a gazdag osztrákok büszkék arra, hogy különleges alkalmakra veszik és viselik nemzeti jelmezüket, és ebben megtalálják a saját különleges divatot.

Aztán Bregenzbe költözöttünk, egy közeli városba, amely operáról is ismert. A település ezen a helyen már a Kr. E. 5. században létezett, és Brigantionnak hívták, de csak az új évezred elején vált menedékré Alemanoknak, a modern németek őseinek. 917-től a település vezetői von Bregenz grófoknak hívták magukat. Földrajzi elhelyezkedése miatt a város minden értelemben közelebb áll Svájchoz, mint Ausztriához, ahonnan a főváros csaknem 700 km-re található. Even Bregenz repülőtere Svájcban található. A Bodeni-tó partján, a Pfender-hegy lábánál fekvő város a szomszédos államokat: Ausztriát, Németországot, Svájcot összekötő szállítási útvonalak kereszteződésében áll.


A szokásos kereskedelmi tevékenységeken kívül a turizmus itt is fejlett. És bár a téli síelés előrejelzés szerint fejlődik ezen a területen, a nyáron más prioritások vannak. Mivel maga a város ősi, számos történelmi emlékmű és múzeum található. De a legfontosabb helyi látványosság a Jelenet tó, amelyet közvetlenül a tóra építenek a gólyalábokon, a Bregenz-fesztivál fő színhelye. Az opera szerelmeseinek lehetősége nyílik új szenzációk megszerzésére - elvégre nem mindennap alkalom arra, hogy egy előadást nézzenek a tavon. Abban az időben, amikor ott voltunk, ezen a színpadon egy klasszikus opera produkciót, a Turandot-t mutatták be.

A régió híres városai mellett egyértelmű választást is választottunk, és meglátogattunk egy kis helyi falut - Oberammergau. Útközben volt Bregenz és Salzburg között, és bár Németországhoz tartozik, a vizsgált helyek összefüggésében nem volt ilyen alapvető jelentőségű - megtestesítette a régió összes hagyományát. Nehéz megmondani, miért kell azt meglátogatni, csak annyira tökéletesen megőrzött abban a „régi” formában, hogy abban élve valamilyen más fantasztikus valóságban érzi magát. Mézeskalács házak, díszes mintákkal festett, szép kertek, hangulatos kis terek - ebben a faluban mindent úgy néz ki, mint a Grimm-mesék példáját.

Maga a falu a középkor óta ismert a „Krisztus szenvedélye” elkészítésével, amely akkoriban példátlan siker volt. Manapság kisebb bábjátékokat tartanak itt, ami tükröződik a helyi üzletek ablakain - sok tematikus emléktárgy egészíti ki az általános képet. Itt is megemlítettük azt a pillanatot, amely már Salzburgban lenyűgözött bennünket - különösen fontos eseményekre a helyiek népviseletben öltöznek fel. Például a fő templomban (amely természetesen történelmi emlékmű) esküvőre került sor, és szinte az összes vendég a legédesebb népviseletbe volt öltözve. Ez minden bizonnyal hiteles látogatás a környéken! Általában azt javasoljuk, hogy kapcsolja ki az útvonalakat, és nézze meg ezt a csodálatos sarkot.

Hirdető:

A nyári szünidő helyének kiválasztásához látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a világ legjobb strandjaira egy weboldalon.

 

0 Tovább

Mauritius

Az Indiai-óceán egyik Mascarene-szigete, Mauritius (a Rodrigues-szigettel együtt) Mauritius államot alkotja, amely a Brit Nemzet Nemzetközösségének (vagy a Nemzetközösségnek) része. A sziget vulkáni eredetű, korallzátonyok veszik körül. A sziget legmagasabb pontja a Piton-hegy, 826 méter magas. És bár a 10. századtól kezdve a Mauritius-szigetet az arab hajózók ismerték, a portugáliak csak a 16. században fedezték fel. Egy ideig Franciaország ellenőrzése alatt állt, és csak a 20. században vált Mauritius államává. Fő „ipari” tevékenysége a cukornádtermelés volt, amely stratégiai kolóniává tette a dominancia számára az uralomért küzdő nagyváros számára. A sziget földterületének legnagyobb részét ma is ültetvényei foglalják el. Ezen felül érdekes adórendszerük van, amely vonzóvá teszi a nemzetközi ügyvédek és a globális üzleti vállalkozások számára.

A tengeri rekreációról beszélve, kétségkívül Mauritius érdemes részletesebben leírni. Több ezer gyönyörű strand van a világon, de Mauritiuson egy ilyen üdülés pozitív elemei egybeesnek. Csodálatos enyhe trópusi éghajlat, amely elősegíti a kellemes időtöltést, anélkül, hogy a hőség hibernálna. Az ideális hőmérsékletű legtisztább kristály-kék óceán (különösen azok számára, akik szeretnek melegedni, mint mi). Sok szórakozás azok számára, akik hosszú ideig nem tudnak lassan lelassulni a tengerparton, és kicsit aktívvá válnak. Mauritius vonzó árukról is ismert, amelyek különösen népszerűek a turisták körében - kasmír és… gyémántok. Igen, igen, az itt levő lányok legjobb barátjait minden lépésben értékesítik, és nemcsak ékszerek formájában, hanem külön is, a megfelelő nemzetközi tanúsítvánnyal. És természetesen csodálatos szállodák, olyan kényelmesek, amennyit csak tudsz képzelni.


Kétszer jártunk Mauritiuson, és a sziget mindkét alkalommal felejthetetlen benyomást tett a maga módján. Először a Sands Resort szállodában maradtunk, és ott töltöttük az újévi ünnepeket. A Hotel Price Scanner-en keresztül történő foglalásnak köszönhetően, még ebben a főszezonban is, a megélhetési költségek ésszerűek voltak. Az ünnepek sikeresek voltak - a szálloda saját strandja kényelmesen felszerelt mindennel, amelyre szükség van egy ilyen nyaraláshoz, és a szálloda kifinomult ételei kiegészítették a tartózkodás különleges fénypontját. Sokféle helyen szálltunk meg, de ebben a szállodában az ételek valóban figyelemre méltóak voltak, amint azt a leírás is jelzi, és minden este nagyon vágytunk, hogy vacsorára menjünk.

Van egy vicces pillanat a tengerparton maradással kapcsolatban. Nos, milyen vicces ... A cápakérdés mindig aggasztott. És öszvérként makacsként, mielőtt egy másik üdülőhelyre megyek, megtudtam a cápa viselkedésének árnyalatait a helyi vizekben. A rettegés az, hogy a támadásokra vonatkozó világstatisztikát még mindig nem egységes előírások szerint végzik, minden régiónak megvannak a saját kritériumai a helyzet meghatározására a „cápák” számára. Az Indiai-óceánon azonban ez a kérdés valóban nagy - a Reunion szigete (a szomszédos Mauritius) egyszerűen a cápák súlypontja és a régió vezetője az ember elleni támadásokban. Meglepő az a tény, hogy Mauritiusban nem figyeltek meg ilyen jellegű vonásokat, a támadásokkal kapcsolatos információk minimálisak. Ezt a kérdést tanulmányozva rájöttem, hogy Mauritius szinte a kerület mentén egy korlátozó korallzátony veszi körül, amely megakadályozza a nagy halak behatolását a partra. És ez miatt Mauritius nagyon vonzó pihenőhely. Különösen az ideges embereknek, mint én.

Így egy kajakkal a tengerparton naplementekor nyugodtan sodródtam körülbelül 10 méterre a parttól, napozófürdővel és csodáltam a hullámok átlátszó égszínkékét. Kissé oldalra vitorlázva, oldalirányú látással egy nagy szürke árnyékot észleltem a vízem alatt. Egy pillanat alatt a szemeim előtt minden információ a vizek helyi lakosairól villogott, és a borzongás rázta meg a kezem és a lábam. Itt van az igazság pillanata! Nem csoda, hogy egész életem annyira féltem, mintha felkészülnék erre a pillanatra. Egy csapdába esett állat halálával kezdtem belepillantani a vízbe egy kajak alatt, de semmit sem láttam. Mi engem még megijesztett - mi lenne, ha a cápa készen áll a támadásra, és a mélységből rohan, hogy leütötte a gyenge kis hajót ?! Néhány erővel elkezdtem evezni a part felé, és láttam, hogy az árnyék mögöttem mozog. És közvetlenül a parthoz közel úszás után rájöttem, hogy az a „árnyék”, amely megrémítette a remegést, a kajak valódi árnyéka. Remegő lábakkal partra szálltam, és már nem kísérleteztem a vízi sportokkal. Ezt nem mondhatom a férjemről - örömmel elsajátította a szörfölést, amelyre minden körülmény fennállt. Ez nagyon idegesített, és arra kényszerített, hogy a hullámaiba vegyek a fedélzeten, a biztonságos övezet határához vezető úton, amelyet korallzátonyok választanak el az óceán többi részétől. Őszintén szólva meg kell jegyezni, hogy abban a időszakban, amikor ellátogatunk a szigetre, egyetlen esetben sem történt cápa támadás ember ellen.

Visszatérve a sziget szépségének leírására, nem beszélve arról, hogy ellátogatunk a Casela szafari parkba, ahol nemcsak interaktív lehet népszerű kisállatokkal, például szarvasokkal, kecskékkel és teknősségekkel, de ellátogathat a madárházba is. és megközelítsd a vadmacskákat (például az oroszlánokat!), és még sztrájkolj őket is! Csodálatos, számomra mindig is úgy tűnt, hogy az oroszlán haja puha és puha. De nem, kiderült, hogy nagyon kemény. Az az öröm, amelyet attól a pillanattól kap, amikor az állatok királyát (pontosabban a királynőt) megsimogatja, egyszerűen leírhatatlan. Bár az óvintézkedéseket részletesen meg kellett tanulmányozni és gondosan be kellett tartani. A park munkatársai nagy hangsúlyt fektettek az oroszlán szokásaira - nem szabad „áldozatként” viselkedni - fordítsd a hátad, mutasd meg a félelmet, veszítsd az éberséget. És vészhelyzet esetén arra kérték őket, hogy ne felejtsék el ezeknek az állatoknak az ősi ösztöneit - félnek egy bototól, különösen, ha ezt a botot magasan emelik és az állatnak célozzák meg. Azt mondják, hogy az „ősi emlék” működik, és a nagy macska fél. Nos, ez mind elméletileg megtörtént ... szerencsére nem volt lehetőségenk ezt a gyakorlatban kipróbálni. De volt egy tenger a benyomásoktól, hogy oroszlánokkal madárházban lenne.

Egy emlékezetes szórakozás egy másik vadpark, a Chamarel meglátogatása volt, ahol mindenféle természeti szépség, például vízesés mellett láthatta a fő helyi látványosságot - 7 fajta „földet” (innen a „hét föld” név). A sziget vulkáni eredete segített létrehozni ezt a védett sarkot, ahol a többszínű rétegek jól láthatóak. A látvány emlékezetes. Nos, az egész geopark lenyűgöző, ha akarod, felfedezhet sok más csodálatos természeti tárgyat is.

És természetesen szeretném megemlíteni a Paradise szállodát, amelyben a mauritiusi második látogatásunk során maradtunk. A szálloda tulajdonában álló csoport stratégiailag helyes döntést hozott, és három szállodáját egy helyre helyezte, és a területet oly módon ötvözi, hogy az elfoglalja az egész kis félszigetet. Kiderül, hogy a szálloda vendégeinek saját öbölük van, minden felszereltséggel felszerelve. És nem csak a napozóágyakról, esernyőkről, bárokról beszélünk. A tengerparton egy teljes víz-rekreációs központ található, beleértve a katamaránokat, vitorlásokat, szörfözést, sárkányt. A szálloda vendégei számára az összes felszerelés ingyenes, csak az oktatóórák fizetnek külön. Természetesen tartózkodása alatt a férjem mindezeket kipróbálta, és elég jól elsajátította őket, és fejlesztette ismereteit. Ezen túlmenően magának az öbölnek is voltak jellemzői - ahogyan az oktatók elmondták, ha ismeri a hajóútot, gyalog a másik oldalra léphet az alján. Ha az alját fehér homok borítja, ez lenyűgöző élmény lehet.

Egy napon váratlan zuhanás történt - a partvonal több méter mélyen volt az óceánban, és felfedte a tengerfenék lakosait. Még nem látottunk ilyen sokféle „tengeri hüllőt”. Nagyon szórakoztató volt sétálni a sekély vízben, óvatosan nézve a lábunkat, hogy ne összetörje őket.

Általában véve, ez a csodálatos sziget csodálatos benyomásokat hagyott, soha nem jelentett kétséget a tengerparti nyaralás célpontjának megválasztásakor. És még az utolsó látogatás után néhány évvel azt az érzést kelti, hogy mindent nem próbáltunk meg és láthattunk, és még mindig van mit felfedezni.

Hirdető:
Mauritius legjobb strandjainak megtekintéséhez keresse fel a 1001beach.com webhelyet.
Kirándulások Mauritiusban - Excurzilla.com

 

0 Tovább

travel-notes

blogavatar

Amateur traveller. I make travel arrangements on my own (tickets, hotels, cars, etc.). Prefer to make an individual route for each country I am visiting.

Utolsó kommentek