Ciprus, a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, híres a csodálatos tengerpartjairól, gazdag történelméről és élénk kulturális életéről. Azonban a legtöbben csak a népszerű turisztikai célpontokat ismerik, mint például Limassol vagy Paphos. A valódi kincsek azonban gyakran a felfedezésre váró eldugott helyeken találhatók. Ha vágyik az igazi kalandra és szeretne elszakadni a megszokott útvonalaktól, akkor ezeket a rejtett gyöngyszemeket érdemes felfedeznie Cipruson.

Cipruson, közvetlenül a repülőtéren, rendkívül versenyképes áron bérelhet autót - bookingauto.com; Mielőtt Ciprusra látogatna, azt is javasoljuk, hogy foglaljon le egy érdekes kirándulást itt - tripates.com

Vadvirágok Völgye (Akamas-félsziget): Az Akamas-félsziget a sziget egyik utolsó természetes paradicsoma. A legtöbb turista csak a sziget fővárosába, Nicosiába vagy Limassolba látogat, és gyakran kihagyják ezt a lenyűgöző területet. A Vadvirágok Völgye lenyűgöző tájakat kínál, tele vad növényekkel és virágokkal, melyek a sziget endemikus flórájának részét képezik. Itt megtalálhatóak a legkülönfélébb orchideafajok, és a csodálatos túraútvonalakon sétálva az ember teljesen elmerülhet a természet csodálatos világában.

Lefkara falu: A Lefkara falu egy festői kisváros a Troodos-hegység lábánál, mely híres a hagyományos ciprusi csipke, a „Lefkaritika” iránti szenvedélyéről. A falut szűk, kanyargós utcák szövik át, melyeken sétálva úgy érezheti magát, mintha visszarepült volna az időben. A helyi piacokon kézműves termékeket vásárolhatunk, és megcsodálhatjuk a helyi asszonyok munkáját, akik a hagyományos ciprusi csipkét készítik.

Vörös-sziklák (Kokkinoyia): Ha valami igazán egyedülállót szeretne látni, ne hagyja ki a Vörös-sziklákat. Ezek a hatalmas, vöröses színű sziklák a tengerpart mentén húzódnak, elképesztő látványt nyújtva az arra járóknak. A Vörös-sziklák egyébként egy történelmi helyszín is, ahol állítólag a szerelem istennője, Aphrodité született a tenger habjaiból.

Panagia tou Sinti kolostor: A hegyek között, a fák rejtekében megbúvó Panagia tou Sinti kolostor olyan hely, ahol igazán megtalálhatja a belső békét és nyugalmat. A kolostor különleges atmoszférája és csodálatos kilátása a környező tájra feledhetetlen élményt nyújt minden látogatónak.

Larnaka sótavai: A legtöbb turista Larnaka városában a tengerparti sétányokon sétál, de csak kevesen fedezik fel a város északi részén elterülő sótavakat. Ezek a tavak természetvédelmi területként védettek, és otthont adnak számos ritka madárfajnak, mint például a flamingóknak. A tavak körül kialakított sétautak ideálisak a madármegfigyelésre és a csendes kikapcsolódásra.

Choirokoitia: Ha érdekli az ősi történelem, ne hagyja ki a Choirokoitia neolit települését. Ez az egyik legfontosabb neolit település Cipruson, mely az UNESCO Világörökség része. A település maradványai lenyűgözően megőrzöttek, és betekintést nyújtanak az ősi ciprusi életbe és kultúrába.

Cipruson való utazás során tehát érdemes időt szánni az ismert turisztikai célpontokon kívülre is, hogy felfedezhessük a sziget rejtett kincseit. Ezek a helyek nem csak lenyűgöző természeti csodák, hanem betekintést nyújtanak a sziget gazdag történelmébe és kulturális örökségébe is. Legyen bátor, hagyja el a megszokott útvonalakat, és fedezze fel Ciprus valódi varázsát!