Kijev, Ukrajna fővárosa, gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, amelyet a város különböző részein található történelmi kerületek őriznek meg. Ezek a kerületek tele vannak lenyűgöző műemlékekkel, évszázados történetekkel és egyedülálló hangulattal. Ha szeretnéd mélyebben felfedezni Kijev történelmi oldalát, egy sétáló túra a város különböző történelmi kerületeiben kiváló lehetőség.

Kiváló autók bérelhetők – solrentacar.com

A legjobb kirándulások megtételét javasoljuk itt - excurzilla.com

Podil: A Kereskedők Negyede
A Podil negyed Kijev legrégebbi kereskedelmi és ipari központja volt. A középkorban itt találhatók voltak a város legfontosabb piacai és kikötői. Ma a terület tele van kávézókkal, galériákkal és kis üzletekkel. Ne hagyja ki a Andriivs'kyi descent sétálóutat, ahol a helyi művészek és kézművesek alkotásait fedezheti fel. A dombon található Podil számos történelmi templomot is felvonultat, amelyek közül kiemelkedik a Szent András templom.

Pechersk: A Barátok Barátai Kerülete
A Pechersk kerület otthont ad a Kijevei Pecserai Lavra nevű kolostornak, amely az ortodox kereszténység egyik legfontosabb szent helye. A Lavra területe kiterjedt, és több száz éves épületeket foglal magába, például a Barátok Templomát és a Nagy Lavra Kánonok Kolostorát. A Pechersk Park is remek lehetőséget kínál a sétálásra és a pihenésre, miközben élvezheti a város panorámáját.

Lypky: Az Elit Kerülete
A Lypky kerület a Kijevi felső középosztály otthona, és a 19. század végén és a 20. század elején épült luxus villákkal tűnik ki. Ezek az elegáns épületek olyan stílusban épültek, mint az art deco és a modernizmus. A kerületben található a Mariyinsky-palota, ahol a kijevi intézmények fontos eseményei zajlanak. A Lypky kerület kellemes sétákat kínál az árnyas utcáin, miközben megcsodálhatjuk a különleges építészeti stílusokat.

Khreshchatyk: A Főutca
A Khreshchatyk az egyik legismertebb és legforgalmasabb utca Kijevben. A Szovjetunió idején a főváros központja volt, és a mai napig fontos közéleti helyszín. Az út mentén található számos üzlet, kávézó és múzeum mellett a Kijevi Függetlenség tere is, ahol fontos történelmi események zajlottak le. A Khreshchatyk ideális hely egy kellemes sétához és a város vibráló életének megismeréséhez.

Old Town: Az Óváros Varázsa
Az Óvárosban sétálva visszarepülhetünk az időben. A történelmi épületek, mint például a Szent Mihály székesegyház és a Aranykapu, megőrizték eredeti szépségüket. Az óváros hangulatos sikátorai és terei kiváló lehetőséget kínálnak egy kávézóban vagy étteremben való pihenésre. A Teremok utcája tele van kisboltokkal és érdekes helyekkel, amelyek a Kijevi történelem és kultúra iránt érdeklődők számára izgalmas lehetőséget kínálnak.

Kijev történelmi kerületei egyedülállóan gazdagok történetükben és kulturális örökségükben. Egy sétáló túra ezeken a helyeken nem csak a város múltját idézi fel, hanem lehetőséget ad arra is, hogy közelebbről megismerjük a helyiek mindennapi életét és élénk városi atmoszférát. Ne habozzon felfedezni ezeket a csodálatos kerületeket, amelyek mélyebb betekintést nyújtanak Kijev történelmébe és kultúrájába.