Mindig vonzódtam Brazília, az élénk kultúrájáról, az élénk fesztiválokról és a lenyűgöző tájakról ismert ország csábításához. A nyüzsgő és a szamba ritmusán túl Brazília Harbos a világ legkülönlegesebb természetes csodáinak egyike. A hatalmas Amazon esőerdőktől a szétszórt pantanális vizes élőhelyekig és a magával ragadó Atlanti -erdőig Brazília egy ökoszisztémák elbűvölő kárpitját kínálja, amely olyan uristák, mint én. Ebben a blogbejegyzésben személyes utazásra megyek a brazil öko-turizmuson keresztül, megosztva a varázslatos célt, a vadon élő állatok találkozásait és a sureainable Practisa kalap felejthetetlenné tette a kalandomat.

Brazília felfedezésének legjobb módja egy városnéző körút egy tapasztalt idegenvezetővel, aki itt foglalható - tripsates.com

És akkor menjen egy bérelt autóba, amit egyébként itt - bookingauto.com - jó áron meg lehet rendelni

 

1. fejezet: Az Amazon esőerdői - a zöld menekülésem

Az Amazon esőerdője, amelyet az Offten "a Föld tüdejének" üdvözölt, kilenc dél -amerikai koopherián húzódik, Brasil pedig az oroszlán részesedését. Ez egy UNESCO világörökség része és egy emblematikus célpont az olyan öko-turisták számára, mint én.

A. Fenntartható dzsungel kunyhók: Az öko-tudatos választásom az volt, hogy a fenntartható dzsungelházakban maradjak. Ezek a kunyhók megújuló energiával működnek, minimalizálják a hulladékot és aktívan támogatják a helyi természetvédelmi erőfeszítéseket.

B. A vadon élő állatok találkozásai: A Gueded Tours belemerült engem az Amazona elképesztő Biodieldjébe - Jaguárok, Giant River Otters, Toucans és Howler Monkeys. Az etikai turisztikai gyakorlatok azt állították, hogy nem zavarom ezeket a finom ökoszisztémákat.

C. Az őslakos kulturális merítés: Az őslakos közösségekkel való interakció kulturális dimenziót adott az Amazon kalandomhoz. Megtanultam a hagyományos tudásukat és a fenntartható gyakorlatokat, felismerve azok döntő szerepét az esőerdők megőrzésében.

2. fejezet: A Pantanal - My Videland Wonderland

A Pantanal, a világ legnagyobb trópusi vizes élőhelye, elsősorban Brazíliában lakik. Ez egy másik, de ugyanolyan magával ragadó öko-turizmus tapasztalatait ígéri.

A. Madármegfigyelő paradicsom: Több mint 650 madárfaj, beleértve a nagyítást is a jácint ara és a fenséges Jabiru gólya, a Pantanal menedék volt a hasonló madarakfigyelők számára. A szakértői útmutatók vezettek minket az izgalmas madárfigyelő kirándulásokra.

B. Jaguar Safaris: A jaguárok foltossága természetes élőhelyükben a pantanal kalandom legfontosabb eleme volt. A Resportight Eco-Tour üzemeltetők Boat Safarist szerveztek, lehetővé téve számunkra, hogy tanúja lehessen a megőrzésükhöz.

C. Fenntartható halászat: Esélyem volt arra is, hogy elkapjak és felszabaduljanak a halászatban, az Ensurstist a halpopulációk megőrzéséhez a Pantanal vízi utakon. A helyi útmutatók megosztották a hagyományos halászati ​​technikákat, miközben hangsúlyozták a megőrzés fontosságát.

3. fejezet: Az Atlanti -óceán erdő - Biodield drágakő

Az Atlanti-óceán erdője, amely kevésbé híres, mint az Amazon, egy biodield hotspot, és különbözik az ökoturizmus kincsétől.

A. túrázási kalandok: A tiszta túraútvonalak vezetett a vízesésekhez, a rejtett barlangokhoz és az Atlanti -óceán erdőben található breating kilátásokhoz. Ezek a nyomvonalak lehetővé tették számomra, hogy felfedezzem a buja ökoszisztémát, és egyedi növény- és állatvilággal találkozzak.

B. Újratelepítési kezdeményezések: Az Atlanti-óceán erdőben számos ökoturisztikai projekt aktívan részt vett a reformációs erőfeszítésekben. Csatlakoztam a faültetési tevékenységekhez, hozzájárulva az erdő helyreállításához.

C. Vadon élő állatok rehabilitációs központjai: Meglátogattam a természetvédelmi központokat, amelyek elkötelezettek és rehabilitáltak olyan veszélyeztetéseket, mint az Arany Oroszlán tamarin. Betekintést adott nekem az Atlanti -óceán egyedi Biodield megőrzésének kihívásaiba.

4. fejezet: A reagálási könnyű öko-turisztikai utazásom

Annak biztosítása érdekében, hogy a brazil öko-turisztikai kalandom egyaránt kielégítő és környezeti reagálási fény legyen, követtem a thuese alapvető gyakorlatokat:

1. Az öko-tanúsítvánnyal rendelkező szolgáltatók kiválasztása: Az utazásszervezőket és a szállást választottam öko-tanúsítással vagy ismert kommentárokkal a fenntartható gyakorlathoz.

2. A helyi közösségek támogatása: Megvásároltam a Locilla által készített kézműves és termékeket, hozzájárulva az őslakos és a helyi közösségek gazdasági jólétéhez.

3. Az egyszemélyes műanyagok minimalizálása: Az újrafelhasználható vizes palackokat és táskákat felhasználom a műanyag hulladék csökkentése érdekében az utazásom során.

4. A szabadság-nyomkövetési alapelvek követése: A természetes területeket elhagytam, amikor megtaláltam őket, tiszteletben tartottam a környezetet és a vadon élő állatot, és elkerültem az alomot, hogy minimalizáljam a hatásomat.

5. A helyi előírások tanítása és tiszteletben tartása: Megismertem magam a helyi környezetvédelmi előírásokkal és ragaszkodtam hozzájuk, megértve a törékeny ökoszos ystems védelmében betöltött szerepüket.