Andalúziával autóval utazva meglátogattuk főbb ikonikus városait. És természetesen Ronda egy közülük. Érdemes volt ellátogatni legalább a lélegzetelállító kilátások miatt.

Rhonda Malaga tartomány része az andalúziai régióban, története Kr. E. Évszázadokra vezethető vissza a kelta törzseknek köszönhetően. a város szokatlan tájon található - a szurdok közelében, és amikor a sziklákba épült. A város fő vonzereje az Új híd, építése csaknem 40 évet vett igénybe, és 1793-ban fejezték be (amint a neve is mutatja, valami rosszul esett a régi híddal). Összeköti a szurdok széleit, valamint a város „piaci” és „régi” negyedét, és alaposabban megvizsgálva átadja a 18. század fejlett építési technológiáinak megértését, figyelembe véve a terület sajátosságait.

Egy másik fontos látványosság a középkori arab erőd (Medina), amely a táj előnyeit közvetlen (katonai) céljára használta fel. Megnézheti az arab fürdők maradványait is, amelyek jól megőrződtek. Ezenkívül a városnak számos ikonikus épülete van - a városházától a gótikus templomokig és katedrálisokig (még egy óriás ház is van). Azoknak, akik szeretnek végigjárni a tömlöcökön, lehetőségük van lemenni a szikla belsejében található régi helyiségekbe, amelyek egyébként troglodita-barlangok maradványait tartalmazzák. Rondában mindenképpen sok mindent lehet látni, és rajtad múlik, hogy a város történelmének mely részére koncentrálj.

A város nagy benyomást tett ránk, nagyrészt szokatlan fekvésének köszönhetően. Ha az utazása elég hosszú, és van még néhány plusz napja, akkor érdemes ezeket Rondában tölteni. Ha az idő korlátozott, egy nap alatt megtekintheti a fő látnivalókat. Rhondában egyébként nagyon rendes flamenco show volt El Quinque-ben - úgy gondoltuk, hogy csak vacsorázunk, és a show kellemes meglepetés volt.

Amíg a környéken jártunk, elhatároztuk, hogy meglátogatjuk az andalúziai Cadiz tartomány Setenil de Las Bodegas városát is. Az teszi érdekessé, hogy a házak is a sziklákba vannak építve, csak sokkal radikálisabb formában. Azért vonzza a turistákat, hogy az egész ház, amelynek falai és teteje a bazalt-kőzet, alkotják azokat az utcákat, ahol sétálhat (és természetesen fényképezhet). A szokatlan kilátásokon kívül nincs sokkal különlegesebb a városban, csak a szokásos turisztikai üzletek és kávézók. Ezután az autók foglalásakor bérelt autóval Malaga felé haladtunk.

Hogy felfedezzen egy új várost a látogatása során, az idegenvezető segítségével az excurzillán keresztül.