Annyi csodálatos hely van Provence-ben, hogy rendkívül nehéz lesz kiválasztani csak egyet. Ezért a következő térségi átutazás során úgy döntöttünk, hogy megnézzük Mazan kevéssé ismert városát. Arra gondolunk, hogy ez a város egy nemesi kastély körül nőtt fel, amelyet a 18. század elején építettek (bár inkább a kastélyt valaki tulajdonának központjában építették). Figyelemre méltó, hogy ezt a kastélyt évszázadok óta egy híres család - a Marquise de Sade - birtokolta. Igen, a „Sodoma 120 napja” ugyanaz a szerző és az ő nevében a BDSM gyakorlat alapítója a nemesi családhoz tartozott, ám ritkán látogatott meg a kastélyban, és „semmit sem tett” ott.

A nagy francia forradalom nagyon kegyetlen volt sok nemesi család számára, és a Marquise de Sade nem kerülte el a szomorú sorsot. A Mazani kastélyt kifosztották és hanyatlásba estek, bár 1850-ig a híres család birtokában volt. A 20. század elején ápolási otthon volt, és csak 2001-ben vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos, aki átalakította a várat egy szállodává.

Van valami elképzelhetetlenül csábító az ókori várak látogatása során. Lehet, hogy az az oka, hogy a korábbi idők orosz örökségét szinte teljesen elpusztították egy hasonló rendszerváltozás eredményeként, az összes ebből következő következménnyel. Tehát az európai „régóta elhalványult nagyság” látogatása az egyetlen módja annak, hogy a történelmi eseményeket megjelenítsék és élénken elképzeljék az életmódot. Ebben az értelemben a globalizáció pozitív hatást gyakorolt ​​- jelenleg nem nagy feladat egy történelmi épületben vagy kastélyban található szálloda megtalálása.
A Mazan a Provence régióban található, amelynek festői kilátásai nem továbbíthatók iPhone kamera segítségével, függetlenül attól, hogy keményen próbálkozik. A Mazan-kastély vezetett túrákat biztosít a régióban, de úgy döntöttünk, hogy egyedül látogatjuk meg a környéket, a booking auto webhelyen bérelt autóval. Gord városának felejthetetlen kilátásai sokáig emlékezetükben maradnak, csakúgy, mint a helyi csatornák és vízimalmok smaragdzöldjei, amelyek nehezen ejthető neve L Isle Sur La Sorgue (külön helyet fogok írni ezekről a helyekről) ). A kerékpáros túrák itt nagyon népszerűek, csakúgy, mint a hegyi kerékpározás - legyen nagyon óvatos, ha keskeny utcákon halad, és vigyázzon a bajba kerülő kerékpárosokra az autó összes tükrében.


A kiszolgálás olyan szállodákban, mint a Chateau de Mazan, elsősorban a személyes kapcsolatokra és a vendégek egyéni igényeire koncentrál. A szálloda meglepően barátságos személyzete megpróbál kielégíteni a vendégek összes igényét, és maximális figyelmet mutat az igényeiknek. Miután késettünk az úton, rájöttünk, hogy 10 óra után érkezik a szállodába. Itt kell megemlíteni a vendéglátó-ipari vállalatok helyi sajátosságait - az éttermek szigorúan naponta kétszer dolgoznak: ebéd általában 00-tól 02-ig, vacsora pedig 08-10-ig. És ez a szabály nagyon szigorú - ha Franciaországban 02: 30-kor érkezik ebédre, udvariasan megtagadják. Ugyanez vonatkozik a vacsorára. Tehát késve felhívtuk a szállodát, kérve őket, hogy tartsanak nekünk ételt, és a segítőkész személyzet megcsinálta. Késői érkezésünkkor egy táltel felmegyünk helyi sajtokkal, hidegdarabokkal és ízesített francia kenyérrel. Még egy kis üveg helyi bort sem felejtettek el. Az este remek volt.


A kastély belső tereiben minden bizonnyal jelentős változásokon ment keresztül azóta, amikor azt eredeti célra használták. Mégis most is láthatjuk a múlt pompa maradványait: kezdve a borospincéből, majd a szobabelsőben és a lenyűgöző csigalépcsőn, amely a kastély összes elemét ötvözi. Ha ott vagy, úgy érzi, hogy részt vesz valami nagyban, amely nyomot hagyott a történelemben. Azt tervezzük, hogy más francia kastélyokat is meglátogatunk, ha ez lehetséges. Szerencsére tudjuk, hogyan kell őket megtalálni.