Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beaulieu-sur-Mer

A Cote d’Azur-on tartózkodása mellett a leghíresebb helyein kívül Beaulieu-sur-Mer kisvárosát is meg kellett látogatni. Szükséges - mert azok a helyek, ahol kedvenc filmjeit forgatták, mindig lenyűgözően vonzóak a lelkes film rajongók számára. Az egyik kedvencemet - az 1988. évi „Dirty Rotten Scoundrels” -et (nem szabad összetéveszteni a 2018-as nemrégiben készült újjászületéssel!) - itt lőtték, bár ezt a várost a filmben „Beaumont Sur Mer” -nek hívták. Feltételezem, hogy a név ilyen megváltoztatására többek között a komédia cselekmény bűncselekményének miatt került sor. És ennek ellenére ez a város a kép független főszereplőjévé vált - éppen vonzereje (és megosztása iránti vágya) miatt a film karakterét komoly (szinte :) konfrontációba vonulták.

Beaulieu-sur-Mer Nizza és Monaco között található, a „milliárdosok Cape” -én, Cap-Ferrat mellett, és a festői öbölben elhelyezkedése miatt a város emlékeztet a régi időkre, amikor a Cote d'Azur volt. az európai elit csendes menedéke. Ezeket a hagyományokat bizonyítják az ősi villák, amelyek lakóövezetben helyezkednek el, luxusszállodák, és ami a legfontosabb - a jachtok kikötésére szolgáló kikötő, amely mindent megtesz a lakók kényelmes pihenéséhez. Nem meglepő, hogy ezek a körülmények a gondolatokat rejtették a filmkészítők számára - hol máshol lehet az elit filmcsalók kereskedelme, ha nem ilyen környezetben?

Az első benyomás, amely azonnal megérkezett hozzánk, az volt, hogy a város egyáltalán nem volt turista. Igen, vannak kávézók és még néhány ajándékbolt is, de úgy tűnik, hogy az egész infrastruktúrát úgy fejlesztették ki, hogy kielégítse a helyi lakosok igényeit, de a turisták nem. A két fő strand - Kis-Afrika - melletti kikötő és móló található. És a közelben található összes létesítmény megfelelő. Például sok üzlet jachtok eladására, javítására és karbantartására. Vagy kávézók, amelyek árait egyértelműen meghatározzák a drága vízijárművek lakói számára. De miközben egy kávézóban ülsz ezen a mólón, láthatsz olyan szuper autókat, mint a Lotus, a Ferrari, a McLaren stb. Vagy például a városközpontban sok ingatlaniroda található (természetesen elit ingatlan). Általános benyomás alakul ki, hogy az itt élő turisták nem olyanok, amelyek itt nem lennének üdvözlendők, hanem e helynek egyfajta „mellékhatásaként” kezelik őket.

Természetesen Beaulieu-sur-Mernek történelmi nevezetességei vannak, mint minden helyi városnak. A híres kaszinóépületen kívül található például a fényűző Kerilos villa, amelyet a 20. század elején építettek a görög palota stílusában, amely jelenleg múzeum. Vagy Bristol - az egykori szálloda, amelyet a 19. század végén építettek, és a múlt különféle történelmi személyiségeinek otthona volt. Ez az épület már nem szálloda, de látogatásokra vagy rendezvényekre is nyitva áll (beleértve a hozzá csatolt Rotonde-ban is, amely önálló jel). A legrégebbi helyi tárgy a Santa Maria De Olivo kápolna, amelyet a 11. században építettek (ma festmények és szobrok kiállításának helyszíne). A kötelező turisztikai programban vannak más egyházak is - Sacre Coeur és Saint Michael. Tehát a város biztosan biztosítja a turisták számára szükséges jelzőkészletet.

És mégis, a látogatás furcsa érzést hagyott számunkra. A globalizációs folyamatok kialakulása előtt, amikor a tömeges turizmus az összes híres látnivalót az emberek tömegkoncentrációjának helyévé tette, és a különféle bevándorlási formák keveredtek és jelentősen bővítették a helyi lakosság összetételét, a Cote d'Azur a hagyományosan csendes menedék volt. gazdag polgárok és arisztokraták, akik örökségüket nemzedékről nemzedékre adták át. És az ide érkező turisták a helyi légkört egyfajta vonzerőnek tekintették, mint egy másik valóságban, saját szabályaikkal és életmódjukkal.

Ugyanakkor 2 dolog vonzza bennünket: először: a tömeges turizmus a Cote d'Azur leghíresebb városát (Nizza, Cannes, Marseille) szinte azonosné tette az egyéb tengerparti látványosságokkal, mint például Barcelona vagy Lloret de Mar. megmaradtak a városok nagysága, építészetük és egyéb egyedi jellemzői. Nagyon nehéz lett volna a turisták nemzetközi tömegében lenni - mindenhol zsúfolódott, minden kávézó átszerveződött a tömeges turizmusra, módosította a menüt a kényelmes ételekhez és a gyors kiszolgálást az a la McDonalds-ban. És csak a kis idegenforgalmi inváziótól mentes oázák (például Beaulieu-sur-Mer) megőrizték saját, a régi időkre emlékeztető mikroklímát. De itt jön a második vonás, nevezetesen a vegyes bevándorlás. Mint bárhol máshol, a következők is rátaláltak Beaulieu-sur-Merben - nagyszámú helyi lakos, akik ezen tendenciák egyfajta jelzője. Az oroszul beszélő nők, akiknek felejthetetlen arckifejezése van (nagyon sokan vannak Moszkvában!), Nagyon kifejezően tudatva másoknak, hogy piszkos és vulgáris csorda, és elitista belső tartalmaikat sértik a közeli jelenléttel. Ezeket a nőket a helyi szépségszalonokban, vegytisztítókban, cukrászdákban ismerkedhet meg, azaz olyan helyeken, amelyek nem vonzzák a turistákat. A ruhájukat és egyéb jeleket tekintve arra a következtetésre juthatunk, hogy ők ők élnek a környező villákban (még pólóban, rövidnadrágban és vegytisztító táskával sem tudnak kimenni Chanel táska nélkül).

És személyesen nagyon kellemetlen benyomás volt ez számomra. Mert még mindig emlékszem arra a Cote d’Azurra, amely a régi „európai elit vonzereje” volt - csendes, elegáns, lélegzetelállítóan ápolt. Természetesen feltételezhetjük, hogy körülbelül ugyanúgy bántak velük más emberekkel, ahogyan ezek az orosz nők arcán vannak írva. A különbség az, hogy a generációról generációra átadott fölényesség megtanította házigazdáira, hogy békésen éljenek együtt kevésbé szerencsés népességgel. A helyi villák örökölt lakosainak nyugodt könnyűsége olyan látnivalókká változtatta őket, amelyek itt „reprezentatív funkciót” láttak el, nagyjából olyan, mint a brit királyi család Nagy-Britanniában.

De ezek az „orosz nők” itt szervetlennek tűnnek - szándékosan márkás dolgok, hogy senki ne kételkedjen „elitizmusában” (a drága márkák igazi hívei soha nem vásárolnak olyat, amelynek márkajelzése feltűnően alkalmazható a külső felületen, csak a címkén belül). . Státuszuk szándékos hangsúlyozása feltűnő - az a személy, aki nemes környezetben szervesen nőtt fel, nem fogja másoknak ezt közvetlenül megmutatni, elegánsabb módszert talál erre. Tehát a magas rangú nyomozó újságírók feleségei a kedves idős úriembereket arany jachtbarnáccsal és tiszteletreméltó feleségükkel ruhákon cserélték, mely márkáról nem tudod azonnal kitalálni.

Mindenesetre a Beaulieu-sur-Merbe tett látogatás nagyon informatív volt. Még a városból és a városból vezető út is csodálatos panorámás kilátással - még ez a tény is érdemes autót bérelni. Természetesen izgalmas volt a séta a kedvenc filmjeim forgatási helyein, és az „új helyi emberek” összetételének értékelése filozófiai gondolkodásra késztett. Tehát nagyon hasznos utazás volt.

Ui A kiváló tengerparti nyaraláshoz látogasson el a 1001beach.com webhelyre, a helyi útmutatókkal való kirándulásokhoz pedig a Foxiepass.com oldalra.

 

0 Tovább

Monaco

Monaco, amelyet a Grimaldi-dinasztia II. Albert herceg uralkodott, egyike azon kevés fejedelemségeknek, amelyek a mai napig fennmaradtak. Ennek a fejedelemségnek a története az évszázadok mélyén gyökerezik, és a föníciaiak idejére nyúlik vissza (és gondoljunk csak erre, az ie 10. századra!). A monacói modern történelem akkor kezdődött, amikor 1215-ben alapították meg a Genovai Köztársaság kolóniáját, majd 1297-ben Francesco Grimaldi lett a helyi uralkodó. Tehát a Grimaldi-dinasztia Monacóban több mint 700 éve uralkodik, 1297-től kezdve. napjainkra (természetesen, figyelembe véve azt a tényt, hogy ebben a lenyűgöző időszakban Európában háborúk és rendszerváltások történtek, amelyek eredményeként Monaco átkerült a különböző államok protektorátusa alá).

A 20. század folyamán a fejedelemség sorsát befolyásoló legfontosabb személyiségek közé tartozik Arisztotelész Onassis, aki befektetéseivel jelentősen megerősítette a monacói gazdaságot, és III. Rainier herceg, aki fejlesztette az ország vonzerejét a világelit számára, és feleségül vette a hollywoodi csillagot, Grace-t. Kelly. Ez a fényes, de szomorú történet romantikus hangulatot ad a fejedelemségnek manapság.

Monaco a Ligur-tenger partján fekszik, és szárazföldi határokkal rendelkezik Franciaországgal, amellyel hosszú távú politikai és gazdasági szerződései vannak. Monaco mindössze 20 kilométerre fekszik Nizzától, és ezt a távolságot „ikonikus” látványosságok is kitöltik - Villefranche-sur-Mer, Beaulieu-sur-Mer és a Cape Cap Ferrat. Tehát mondhatjuk, hogy ez a hely több mint sikeres. Ha ehhez hozzáad egy kedvező adórendszert, akkor nyilvánvalóvá válnak a monacói népszerűség okai egy gazdag közönség körében.

Furcsa tény, hogy az ország területe csak két négyzetkilométer, a tengerpart pedig négy kilométer hosszú. Valójában ezek a földrajzi jellemzők meghatározták a helyi lakossági táj jellegét: szó szerint minden centimétert használnak valami hasznos célra. Főként házépítéshez. Arra számíthat, hogy itt luxusvillákat lakóépületekként, vagy legalább mediterrán stílusú apartmanok alacsony szintű kúriáiban tekint. Valójában a házak többsége sokemeletes épület, egymáshoz közel ragasztva. Meglepő, hogy az ilyen sokemeletes épületeket nemcsak a város sík részére, hanem a sziklákra is építik.

A 20. század 20-as évei óta Monacóban versenyautókat tartanak, amelyeket később bevontak a Forma 1 verseny szakaszába, amelyek nyomot hagytak a történelmi központ megjelenésében is. A helyzet az, hogy az összes központi utca, amelyen a versenyek zajlanak, magas vasrácsokkal van lekerítve a gyalogos járdákról. Néha nehéz kiválasztani egy szöget, hogy ne rögzítsen ilyen képernyőt a fotóján.

A Monacói Hercegség három közösségre oszlik: Monaco (amely magában foglalja a sziklás köpenyen elhelyezkedő óvárosot), Monte Carlo (a fő üdülőterülettel és a legfinomabb rezidenciákkal), La Condamine (a kikötő mentén fekvő terület). Azt is meg kell jegyeznünk, hogy Monaco területét az elmúlt évtizedben közel 40 hektárral növelték a tenger meghódítása miatt. Csak láthatja a kikötő területén található megfelelő töltések felépítésének építési munkáit.

Monaco leghíresebb tárgya a 19. században épült Monte Carlo kaszinó, amely a világ minden tájáról származó hírességek számára a legfontosabb hely. A kívülről egy kerttel körülvett szálloda a kikötő kerületének központjában található. A kaszinó melletti parkolást külön vonzerőnek lehet nevezni, mivel az ott koncentrálódott nagyszámú szuperautó számára.

Ebben a épületben található a jól ismert Buddha bár. Monte Carlo-ban nincs olyan sok régi épület, említhetjük meg például a Hotel de Paris-t és az Operaházat.

Monaco meglátogatásához autót bérelünk bérelni a foglalási autón keresztül, és egy festői úton mentünk a Nizzából vezető tenger mentén. Az út sokkal hosszabb ideig tartott, mint tervettük, mert pár kilométerre meg akartunk állni, hogy leképezzük a lenyűgöző kilátást. Magában a Monacóban azonban nem készítettünk képeket: egyrészt a fentebb említett “Formula 1” képernyők miatt, másrészt - koncentrált fejlesztés panel sokemeletes épületekkel. Ráadásul az utcák többsége autópálya alagútjainak keskeny ösvényei vagy hosszú, egymásba forduló földalatti átjárók.

Őszintén szólva, mi sem akartunk éjszakánként maradni, bár lehetőségünk volt viszonylag olcsó szállodát bérelni. Nyilvánvaló, hogy a sok film Monte Carlo gyönyörű színpadi nézetével kapcsolatos elvárásaink nem valósultak meg a valós helyzet hátterében. Ha azonban előre elkészítjük és egyértelmű tervet dolgozunk ki, hogy mit és hol kell látnunk, akkor legközelebb még érdekesebb jeleket fedezhetünk fel. Valószínűleg benyomásaink legközelebb pozitívak lesznek, mint ebben a spontán utazásban. Annak érdekében, hogy jobban felkészüljünk a következő látogatásra, útmutatót találhatunk az Excurzilla.com-on keresztüli privát kiránduláshoz, mindig jó ötlet ilyen órákat tölteni. )

Ui A 1001beach.com webhelyen megtalálhatja a tökéletes helyet a tengerparti nyaraláshoz.

 

0 Tovább

Girona

Gyakran jártunk Girona városában, de meglepő módon minden látogatásunk a helyi repülőtérhez kapcsolódott - az egyik orosz olcsó légitársaság idehozza a turistákat. És szinte egész idő alatt úgy éreztük, hogy Girona „Barcelona szomszédsága” és egyfajta „régi lépés” a nagyváros felé vezető úton. Teljesen keresetlen volt. Végül úgy döntöttünk, hogy kijavítják ezt az igazságtalanságot. Nem sokáig láttam ilyen lelkesedést fotózni.

A város története a korszakunk előtt kezdődik, mert az ibérusiak, akik ezeket a helyeket telepítették, erődített szerkezetre voltak szükségesek a Galliában vezető úton, a rómaiaknak pedig szükségük volt a maurákkal való háborúkhoz. A rómaiak adták a Gerund nevét a településnek, amely később Girona lett. A különféle uralkodó dinasztiák (elsősorban Franciaország és Spanyolország) uralma alatt elterjedt Girona megyét (a 14 eredeti katalán megyének egyike) a középkori különféle feudális ütközések eredményeként alakították ki.

A viszonylag közelmúltbeli történelem során Girona a Napóleoni Háborúk során súlyosan megsérült. Várfalai, amelyek ma egy idegenforgalmi jel, szintén súlyosan megsérültek. Most számos töredéke meglátogatható, és a régi város utcái helyettesítették a többi elpusztult töredéket. De határozottan megéri megmászni a falakat - csodálatos panorámát kínál a városra.

Az Onyar folyó két részre osztja a várost: egyik oldalán a modern várost, a másik oldalon pedig a jól megőrzött középkori épületekkel rendelkező történelmi központot. És bár a folyó meglehetősen kicsi, nem érinti a töltések szépségét. És több régi hidak csak növelik ezt a benyomást.

Ugyancsak ott van a felújított zsidónegyed a régi városban. A középkor óta kiterjedt zsidó közösség működik Gironában, a helyi közösség a második Barcelona után. Manapság ez a negyed a Carrer de la Force utca mentén található.

Girona egyik legfontosabb látványossága az 1877-ben épült Vashíd, amely összeköti a régi és az új városokat. A magas idegenforgalmi szezon napjaiban meglehetősen nehéz feladat egy „egyéni” fénykép elkészítése ezen a hídon, de ha nem megfelelő időpontokat választ, akkor minden bizonnyal sikeres lesz.

A Függetlenség tér szintén szerepel a látogatandó helyek listájában. Emlékeztet a napóleoni háborúk eseményeire, amikor a francia csapatok véres ostromot vállaltak a városra.

Természetesen számos felismerhető gótikus katedrális létezik, amelyek mindegyike különleges varázsa ad a régi szüretnek.

Meg kell jegyeznem, hogy tartózkodásunk alatt az időjárás nem volt szerencsés - legtöbbször eső és hideg volt. Ezeket a körülményeket azonban a helyi éttermek és bárok konyhájának kipróbálására használtuk. És ha a bárokkal minden simán ment (abszolút légköri, hangulatos, hűvös), akkor az étterem nem volt olyan jó: úgy döntöttünk, hogy a Divinumot választottuk a Michelin útmutatóból, és elég jó összeget költöttünk egy egyszerű étkezésre. Ugyanez mondható el a szállodáról - semmi különösebb ehhez az árhoz, de vedd be kutyáját. Legközelebb nagyobb figyelmet szentelünk a minősítésnek és a visszajelzéseknek - voltak problémák a szellőzéssel, és nehéz volt aludni. Tehát figyelmesebben nézünk a Hotels-Scanner-re.

Ugyanakkor egy séta a város falain keresztül, széles panorámás kilátással a városra, csodálatos szépségű kert a falakon, az óváros szűk utcáin, gyönyörűek esős és napos időben is - mindez meglepően kellemes benyomást keltett a ez a város. Minden bizonnyal megéri a Girona, hogy minden varázsa magát értékelje. És minden információ a városról könnyen megtalálható útmutatással egy speciális Excurzilla.com internetes forrásban.

Autó lefoglalásához látogasson el a foglalás auto

 A 1001beach.com oldalon választhat tengerparti üdülési helyet.

 

0 Tovább

Barcelona: tours

Mivel már számos alkalommal jártunk Barcelonában, az előző látogatások során már meglátogattuk az összes fő turnét. A túrák tartalmaztak egy sétát Antonio Gaudi helyszínein, egy látogatást a Sagrada Familia csodálatos templomában és három hegyet - Montjuic, Tibidabo, Montserrat és a gótikus negyed, és még sok minden mást. Végül is Barcelona egy olyan város, amelynek kimeríthetetlen lehetőségei vannak a turisták (és útmutatók :)) számára. Ezért a következő látogatásunk során úgy döntöttünk, hogy kipróbálunk egy túrát haladó turisták számára.

Mint már korábban is tettük, amikor ikonikus városokba, például Rómába látogatunk, egy privát útmutatással vezetett túra sok időt takarít meg, és koncentrált információkat nyújt a városról. A csoportos túrák felkészülés nélküli utazókra alkalmasak, akik a legalapvetőbb információkat szeretnék megkapni az utazás helyéről. De ha szeretné érezni a város szellemét, megismerheti a történelem legfontosabb mérföldköveiről szóló részleteket, látogasson el a speciális táblákra a tipikus turisztikai helyeken kívül, akkor a privát idegenvezetés a legjobb megoldás (különösen, ha az útmutató egy helyi lakos). Létezik egy Excurzilla.com forrás, amely lehetővé teszi a jó és olcsó költségvetési ajánlatok megtalálását bármilyen idegenforgalmi város útmutatói közül. Miután egy pár órát eltöltött egy ilyen túrán, határozottan megismerné a város különleges felfogását, és sokáig megmarad. Minden bizonnyal megtanultunk új részleteket, amelyeket a közös füzetekből nem tud megtudni - „Barcelona zseni és gazemberek”.
A túránkat a barcelonai székesegyház közelében fekvő téren kezdtük. Ez a székesegyház, de nem a legismertebb „Sagrada Familia”, a város fő katedrálisa. Természetesen elmondták nekünk a város védőszentjéről - Szent Eulaliáról és 13 libáról, akik ebben a székesegyházban élnek emlékére (akkor is megnézheti ezeket a libákat, anélkül, hogy jegyet vásárolna a katedrálisra, ha 17:00 után érkezik). és este esti szolgáltatás előtt). De ez a történet sok ember számára jól ismert, mások azonban nagyon szokatlanok, és nem találja meg őket füzetekben.

A Barcelona egyik központi katedrálisában figyelemre méltó dombormű van. Ennek ellenére egy kiemelkedő történelmi személynek szentelték, aki életét Katalónia védelmére szentelte - Wilfred the Hairy. Így van, a korai középkor történelmi szereplőinek ekenevei kimeríthetetlen forrást jelentenek a viccekhez. Ugyanakkor a történet Wilfred Hairy-ről, aki kiürítette a mórok Barcelonaját, hiányos lenne szomszédja és barátja, Kopasz Károly említése nélkül, aki segített Wilfrednek kiválasztani Katalónia zászlóját (ugyanaz, sárga, piros csíkok). Charles 4 ujját belemerítette Wilfred sebébe, és az arany pajzs fölé rohant. Ugyanakkor, ahogyan a domborműben láthatjuk, Wilfred nem volt annyira szőrös, hogy emlékezetébe emlékezzen egy ilyen névvel. A legendák szerint a haj nem volt ott, ahol láthatja ...
Egy másik történet a magán- és közérdek bizonyos ellentmondásaival foglalkozik. A 20. század elején egy tisztelt katalán család úgy döntött, hogy korszerűsíti családközpontjának belső részét Barcelona központjában. Különösen érdekeltek a magas római stílusú oszlopok, amelyek nagyon harmonikusan beépültek a családi kastélyba. Arra gondoltak, hogy lebontják az oszlopokat, vagy legalábbis mozgathatják azokat. Így felfedték eredetüket - a meghívott szakértők kiderítették, hogy ezek az oszlopok az augustus ősi templomához tartoznak, amely romjain épültek a család kastélya. Ennek eredményeként az oszlopok védett műemlék státusszal rendelkeznek, de a kastély nem ugyanaz. Személy szerint én, mint ügyvéd, érdekeltem, hogy ez a család kapott-e kompenzációt évszázados „engedély nélküli építéséért”, ám a történet erről hallgat.

Meglátogattuk a barcelonai történelem múzeumát is, és csodálkoztak arról, hogy a városközpontban jól ismert épületek alatt van egy másik földalatti város. Az ókori Barcelona jól megőrzött maradványaira nézve elképzelhető a város életmódja. lakosok, a fő történelmi események, valamint a polgárok hagyományai és mentalitása.

Emlékeztünk például az erőforrások felhasználásának racionális megközelítésére - az új épület falainak felépítéséhez a múltból származó kő sírköveket használták. Vagy katonai stratégia, amely magában foglalja a stratégiai város földalatti alagutak labirintusát, amelyet gyakran ostrom alatt álltak. Ami a helyi lakosokat arra ösztönözte, hogy nagyon találékonyak legyenek a hosszú ostrom túlélésére.
A Plaza del Rei területén gyönyörűen megőrzött épületek találhatók, amelyek közül a legfontosabb a Királyi Palota, a város uralkodói korábbi rezidenciája. A szerkezet az ősi építészet stílusainak keveréke, és a legrégebbi része a 11. századból származik. A palotába vezető hatalmas kőlépcsőnek történelmi jelentőséggel bír - a legenda szerint Spanyolország uralkodói közvetlenül a lépcsőn találkoztak Columbussal, aki visszatért legendás utazása után.
A lenyűgözően gyönyörű homlokzatokkal és belső terekkel rendelkező Zeneházat a híres építész, Lluís Domènech i Montaner építette, aki Antonio Gaudi tanára volt. A remekmű építéséhez szükséges pénzeszközök nagy részét gyermekek kórusának adományként gyűjtötték (általában több történet szól erről az adománygyűjtésről). Jelenleg ezt a házat zenei előadásokhoz használják, és nagyon magas tulajdonságokkal rendelkezik. Sajnos nem lehetett fotózni a belső terekről - turnénk véget ért, és a Zeneház fő helyiségei már bezárták. De mindenképpen azt javaslom, hogy látogassa meg Barcelonai egyik ikonikus helyeként.

Egy jó ötlet egy jó ideje barcelonai munkában egy professzionális fotózás volt egy séta során (úgynevezett „riporter fotózás”). Azt akartuk, hogy egy profi fotós kövessen minket a város körül, és fotózzon „természetes környezetben”. Mivel az egyéni városnézés benyomásaink még mindig frissek voltak, egyszerű volt kiválasztani a forgatás helyét.

Ismét az Excurzilla.com-hoz fordultunk, hogy megfelelő fotósot találjunk. A múltban már volt egy rossz tapasztalatunk egy fotósgal (véletlenül találtunk rá az interneten), ezért ezúttal külön figyelmet fordítottunk a speciális forrás ajánlatainak és visszajelzéseinek leírására. Találtunk egy csodálatos lányt, Ekaterint, aki csodálatos légkört teremtett a forgatás során, és fényképeket készített a megfelelő pillanatban.

A sétát a székesegyház téren kezdtük, és fényképeket készítettünk a tetőn lévő kávézóban. Nagyon szép volt.

Aztán az Európa téren költözöttünk, fokozatosan felmászva a Montjuic-hegy lábára, majd a rajta található kertekre. Jekatyerina csendes helyeket talált szinte turisták nélkül, és nyugodt módon fényképezett.

Sétánkat a Born kerületben fejeztük be, ahol régi kő utcákat és sok megfelelő kilátást találtunk.

Természetesen nem mondhatom, hogy ezek a fényképek különös művészi értéket képviselnek. Néhány barcelonai nap után azonban mindenképpen látványos képeket szeretne látni a Szelfik között. Nos, a professzionális eszközök jobban lőnek, mint bármely okostelefon kamerái, és egy igazi fotós jobban tudja, hogyan kell kiválasztani a szöget, a fényt stb.

Általában ezt az időtöltési lehetőséget szinte minden városban biztosítani lehet, amelyet turistaként meglátogathat. Nagyon ésszerű díj ellenében egyedi és szakmailag készített benyomásokat kaphat a látogatás helyéről.

Reklám: autó lefoglalására felkeresheti a bookingcar.eu webhelyet, és kiválaszthat szállodát - Hotels-scanner.com

0 Tovább

Chateau de Bourdeau


Ha a tengerparton való pihenés nem a célja, fontolgathatja a történelmi helyekre való utazást. Amikor Franciaországban utaztunk, úgy döntöttünk, hogy kipróbálunk egy atipikus útvonalat számunkra. Hihetetlenül gyönyörű kastély található a Savoy régióban, amelyet a 11. században építettek a Lac du Bourget-tó partjára - a Chateau de Bourdeau-ra. A történelmi látnivalók mellett ez a kastély egy szálloda, ahol szobát is foglalhat (bár csak 8 szoba van, és mindegyik tematikus).

A kastély ezeréves (!) Története különféle francia családokra emlékezik, ideértve azokat is, akik a 19. században az Oroszországi birodalomba emigráltak, és egy ideje a Romanov-dinasztia ékszerészei voltak. A kastélyt a „kreatív intelligencia” képviselőivel is társították, akiket Michel Montaigne vagy Honore de Balzac képviselt. Alphonse de Lamartine francia költő munkái különösen erőteljesen befolyásolták a várot (a jelenlegi szálloda egyik szobája neki szentelt). Tehát nem meglepő, hogy a kastély ilyen benyomást tett a fényes történelmi alakokra - nagyon szép helyek veszik körül.

Amikor ötletünk volt felkeresni a „Francia kastélyt”, természetesen a borkészítésről beszéltünk. Ez a kastély azonban a borkészítés szempontjából meglehetősen korlátozott. A korábbi tulajdonosok a kastélyban található szőlőskertnek köszönhetően folyamatosan bort készítettek. A szállodavezető szerint azonban a jó bor előállítása több szőlőt igényel, mint amennyit a szomszédos telek képes biztosítani, ezért állították le a termelést. A tulajdonos nemrégiben történt cseréje után (azt gyanítom, hogy oroszok :)) folytatódtak a borkészítési kísérletek, de nem volt esélyünk kipróbálni a készterméket - az új termés éppen a szőlőben érlelt.

Általában véve a kastély környéke erősen hasonlít Alexander Dumas regényeire, miszerint a szovjet iskolások elképzeltek olyan helyeket, ahol a hősök kalandjai történtek. Az olyan kastélyok, mint a Chateau de Bourdeau, lehetőséget adnak arra, hogy megnézze, hogyan nézhettek ki a korábbi idők befolyásos francia emberei. A dombról induló út, amelyen a kastély található, a Lac du Bourget-tóig vezet egy kis csónakkal. Tökéletes hely horgászásra vagy a helyi szépségek szabadidős elmélkedésére. A kastély összes fényűző területén csak a szőlő maradt fenn, ám nyilvánvalóan az összes környező falva valamilyen módon kapcsolódott a múltbeli helyi nemesi birtokhoz. A kertek maradványai még mindig láthatók valahol - almafák és más gyümölcsfák találhatók a kastély körül lévő üres területeken. Viszonylag véve - a hosszú halvány nagyság.

A legkellemesebb élményünk a vár meglátogatása volt. Ugyanakkor az évszak nem igazán fontos a látogatás szempontjából (valószínűleg alacsonyabb lesz a megélhetési költségek a népszerűtlen turisztikai szezon alatt). De arra a vágyunk volt, hogy más francia kastélyokat is meglátogassunk, amelyek vendégeket fogadnak, amikor esélyünk van. Már külön levelet írtam ezekről a kastélyokról - a Chateau de Mazanról.

Mint általában, autókölcsönzés az cars-scanner.com oldalon, a szállodafoglalás a Hotels Scanner.

P.S .: Világszerte a strandok értékelése: A világ legjobb strandjai.

0 Tovább

travel-notes

blogavatar

Amateur traveller. I make travel arrangements on my own (tickets, hotels, cars, etc.). Prefer to make an individual route for each country I am visiting.

Utolsó kommentek